Kijött egy új kedvcsináló előzetes a Trónok harca 8. évadához!

Magyarországon spoilerezte el az Éjkirály az új évad nagy fordulatát

A Mikulás egy újabb teasert, azaz kedvcsináló előzetest hozott nekünk a jövő áprilisban debütáló Trónok harca 8. évadához. Íme:

Oké, nem sok minden derül ki belőle, de azért eléggé látványos, ahogy az északról Westerosra törő fagy körbeöleli a farkast (=Starkok) és a sárkányt (=Targaryenek), aztán lángba borul az oroszlán (=Lannsiterek), előrevetítve, hogy nem véletlenül az a címe George R.R. Martin regényciklusának, hogy A tűz és jég dala!

És ha már jég: az Independent azt írja, az Éjkirályt alakító színész-kaszkadőr, Vladimir Furdik pont nálunk, Magyarországon, a novemberi PlayIT show Trónok harca-beszélgetésén spoilerezte el a 8. évad egyik nagy fordulatát:

Az utolsó évad harmadik részében lesz egy látványos csata, ami az alkotók szándéka szerint tévétörténelmet fog írni! Szinte az egész epizód erről az ütközetről fog szólni, maga a csata majdnem egyórás lesz!

Érdekes, hogy a rajongói konteók eddig úgy szóltak, hogy az Éjkirály zombiserege ellen majd csak a fináléban fog  össze az emberek koalíciója, Havas Jon, Daenerys és Cersei Lannister különbékéjét követően. Ezek szerint viszont már a hatrészes évad felénél túl leszünk a Nagy Csatán, és a későbbi epizódok már azt fogják bemutatni, hogyan harcolnak tovább a westerosi házak egymás között a Vastrónért.

Vanity Fair eközben arról cikkezik, hogy a munkatársuk, Joanna Robinson akkora Trónok ahrca-rajongó, hogy képes volt megszerezni a sorozat eredeti forgatókönyvét is az amerikai forgatókönyvírók céhének (WGAW) könyvtárából! Ebben gyorsan ki is kereste a hatodik évad The Winds of Winter című epizódját, amiben Daenerys elhagyja Meereent, és megteszi Tyriont a király segítőjének:

Tyrion megvizsgálja Daenerys arcát. Dany a messzeséget bámulja, így Tyrion képes közelről is megfigyelni. Istenem, de szép! Tyrion túl sokáig nézi őt, majd elfordul. Elveszve a saját gondolataiban, észre sem veszi, mennyire dühös lett.

Később, a hetedik évadban a The Spoils of War című epizódban Daenerys meg is kérdezi, kihez hűséges Tyrion: hozzá vagy a testvéreihez, akik a Lannsiter-ház tagjai, és a Targaryenek ellenségei? A forgatókönyv szerint ugyan Daeneryst választotta, ám Joanna Robinson úgy okoskodik: lehet, hogy ez az egész csak egy körmönfont csel, és Tyrion csak az alkalomra vár, hogy eltegye láb alól Daeneryst, jó pozícióba kerülve ezzel a Lannister házban! (via Uproxx)