Kiszivárgott a Trónok harca 8. évadának teljes sztorija!

Persze az is lehet, hogy csak egy grafomán rajongó trollkodásán pörög a fél internet. Vigyázat, extrém spoilerveszély!

Most, hogy véget ért a Trónok harca 7. évada (ebben a cikkben elemeztük ki a látványos, de bugyuta blockbusterre emlékeztető finálét), ismét elkezdett pörögni a rajongói fórumokon az az állítólagos Trónok harca 8. évad-szinopszis, ami még augusztus elején bukkant fel a Redditen. Bár a sztorivázlat sok helyen igencsak bénácska stílusra vált át (mintha az írója fejből, a saját szavaival mesélné el, amire egy sebtében elolvasott forgatókönyvből vagy egy HBO-meetingről emlékszik), elég kemény, már-már G.R.R. Martin szemétségeit idéző főszereplőhalálokat vonultat fel. Úgyhogy

innen csak azok olvassanak tovább, akik nem félnek az irgalmatlanul durva spoilerektől!!!

A sztorivázlat egyénként akár még valódi is lehet, hiszen tavaly ősszel is kikerült a Reddit egyik Trónok harca fórumára egy szinopszis a 7. évadról. Amiről a sutaságai ellenére utóbb beigazolódott, hogy 90%-ban tényleg stimmeltek a benne leírt események. Kíváncsian várjuk, 2019-ben mi bizonyul majd igaznak a mostani anyagból (terjedelmi okokból a mindössze 6 epizódos 8. évad első három részét ebben a cikkben, a 4-5-6. epizódot a folytatásban tárgyaljuk ki).

1. rész

  • A nyitójelenet közvetlenül ott folytatódik, ahol a 6. évad abbamaradt. Az Éjkirály megtámadta a Keleti Őrséget, Óriűsvész Tormund és a futóbajnok Gendry őrült tempóban menekül, az élőholt Viserion válogatás nélkül fújja a jeges lángját (antianyag nyalábját???) a fekete ruhásokra és az élőholtakra. Berric Dondarrion hősiesen harcol egy Mással, amelyik előtte megölte Bánatos Eddet. Tormund és Gendry lóval vágtatnak Deres felé, a hátuk mögött lángol a Fekete Vár. Bár Dondarrion halálát közvetlenül nem mutatják, itt már tudni lehet, hogy megölték a zombik.
  • Daenerys, Jon, Tyrion, Davos, Jorah, Brienne, Podrick, Missandei, Varys, Theon és a véreb megérkeznek Deresbe. Davos szomorúan megjegyzi, hogy sokkal sötétebb és hidegebb lett azóta, hogy utoljára itt jártak Jonnal. Jon és Arya hosszú idő után végre újra találkoznak. Daenerys megismerkedik Sansával, Sansa rákérdez, hogy akkor most a sárkánykirálynő együtt van-e Jonnal, de Daenerys kitérő választ ad. Sansa jól láthatóan nem örül Jon visszatérésének és Daenerys felbukkanásának. Ez Jonnak is feltűnik, ezért beszél a féltestvérével (oké, mi mát tudjuk, hogy csak unokatestvérek). Sansa elmeséli Kisujj kivégzését, és azt, hogy a szarkeverő Baelish hogyan árulta el és vezette végig az orránál fogva. Végül azt is megjegyzi, ostoba tervnek tartja az összefogást Cersei-vel.
  • Arya és a Véreb is kapnak egy külön jelenetet. Arya elmondja, egyáltalán nem bánta meg, hogy anno nem ölte meg, hanem magára hagyta a seblázban fetrengő Sandort. A Véreb erre azt válaszolja, inkább ölje meg itt és most, mint hogy a Falon túli szörnyetegek végezzenek vele.
  • Euron visszatér Királyvárba, az Essosról áthozott Arany Kompániával együtt. A zsoldoscsapat vezéreit egyenesen Cersei tróntermébe vezeti. Cersei köszönetet mond neki, aztán elküldi a Kompániát Viharvégbe, hogy foglalják el Robert Baratheon egykori várát, az elég masszív ahhoz, hogy át lehessen benne vészelni a Mások és a zombik elleni nagy háborút. Cersei és Euron este szexelnek (a névtelen forrás szerint Lena Heady talán itt is cicit villant), a hülye Euron azzal viccelődik, hogy ha a királynő megtudja, mire képes az ágyban, nem is fog neki hiányozni többé Jaime. Cersei arca elég beszédes, nem igazán élvezi a szexet a suttyó martalócvezérrel. Másnap Euron elhajózik a Csönd nevű bárkájával Viharvég felé, a fedélzeten az Arany Kompániával. Miután kitette a zsoldosokat, visszajön Királyvárba, és azt mondja Cersei-nek, szívesen lenne mellette király. Előtte a Csönd fedélzetén Euron arról beszél a fogoly Yarával, mik a tervei Cersei-vel. Yara szerint Euron csak megjátssza, hogy a királynő férje/pincsikutyája akar lenni, de a kalózvezér ezen csak röhög egyet, és sejtelmesen annyit mond, a braavosi barátai hamarosan megoldanak minden problémát.
  • Daenerys, Jon, Sansa, Tyrion, Davos, Missandei, Sam, Varys, Észak zászlósurai és a Völgy lovagjai Deres nagytermében gyűlnek össze. Itt van Yohn Royce és a mesüge Robin Arryn is a Sasfészekből, Jon hosszú idő után most látja viszont régi cimboráját, Samet, barátságosan meglapogatják egymás hátát. Az északi uraknak azonban nem nagyon fűlik a foga ahhoz, hogy Daenerys legyen a királynőjük, pedig Dany elég jó beszédben vázolja a terveit. A kis Lyanna Mormont még külön el is mondja Daenerysnek, hogy nem fogja Felségnek szólítani őt, mert számára csak egy uralkodó létezik, az pedig Havas Jon, Észak Királya. Tyrion meg is jegyzi, micsoda vad kislány ez a Lyanna, Jorah pedig (aki ugye Lyanna unokatestvére, mivel az apja és a lány anyja testvérek voltak) hozzáteszi, hogy ezek a Mormontok már csak ilyen nyakas népség, nem hátrálnak meg sosem. Jon rájuk szól, hogy nincs idő ilyeneken civakodni, főleg hogy még semmit nem tudnak arról, hogy a Lannisterek tényleg segítenek-e nekik a Mások elleni harcban. Sansa puffog, hogy Cersei-ben sosem lett volna szabad megbízni, Tyrion viszont azt állítja, Jaime igenis tartani fogja a szavát, ismeri milyen, tud ő jófej is lenni – Daenerys viszont ezt nem hiszi el neki.
  • A Deresben tanácskozó karakterek végül csak kiókumulálják, hogyan lehetne megnyerni a Mások elleni háborút. Jon felveti Robinnak, hogy a nehezen megközelíthető, bevehetetlen Sasfészekbe kéne csalni a zombisereget, és ott megölni az Éjkirályt, de a félkegyelmű örökösnek nem nagyon tetszik a terv. Daenerys a kupaktanács után meg is jegyzi Jonnak, milyen csökönyös tökfilkók az északiak.
  • Theon meglátogatja Deres istenerdejét, és közben a Robb-bal meg a többi Stark-gyerekkel eltöltött ifjúkorára gondol. A fehér fák között találja a székében ücsörgő Brant, akitől rögtön bocsánatot is kér minden bűnért, amit a Starkok ellen követett el. Bran azt válaszolja neki, nincs miért bocsánatot kérnie, hiszen látta, hogy ő volt az, aki megmentette Sansát. Sőt, azt is látta, Ramsay Bolton milyen kegyetlenül bánt velük. Theon csodálkozva rákérdez, hogy ezeket mégis honnan a fenéből tudja, de Bran nem válaszol.
  • Arya és Brienne megint vívógyakorlatot tartanak, Jon elképedve látja, milyen ügyes harcos lett a húga. A kis gyilkológép Arya felidézi a régi közös viccüket: semmi az egész, igazából csak nem felejtette el, hogy a kard hegyes végével kell megszúrni az ellent. Jon megkérdi a húgától az is, miért nem volt ott a nagyteremben a tanácskozáson, de erre Arya azt válaszolja, hogy Sansa sokkal jobban ért a politizáláshoz meg a diplomáciához, mint ő, neki kell ott lennie ezeken.
  • Volantisban látjuk Melisandre-t, amint belép a tűzpapok Vörös Templomába, ahol Lady Kinvara fogadja. Melisandre közli, hogy elvégezte a feladatát, amit rá szabtak a Nagy Háborúban, összehozta a jeget a tűzzel, hűségesen szolgálta Havas Jon királyt, akit az életbe is visszahozott. Kinvara elismeri Melisandre tetteit, valóban nagy szolgálatot tett a Fény Urának, de rögtön hozzá teszi, olyan hibákat vétett a küldetése alatt, amikért meg kell bűnhődnie. Elmondja, R'hllor még egy emberáldozatot követel az ügyük sikere érdekében, ami miatt Melisandre-nek vissza kell térnie Északra. A vörös asszony nem érti a dolgot, szerinte nem ez az út van kijelölve a számára, de Kinvara csak mosolyog, hogy a westerosi utazása a büntetése része lesz.
  • Jaime Lannsiter egy kocsmában iszogat Bronn-nal, és megkérdi tőle, miért jött mégis utána. A zsoldos azt válaszolja, hogy a bűzös fővárosban nem nagyon maradt már neki semmi, Északon viszont jó kis kalandokba keveredhet. Jaime örül, hogy Bronnt ismét maga mellett tudhatja, mint a régi szép időkben. Bronn elkezdi faggatni Jaime-t, miért hagyta ott az egyetlen nőt, akit szeret, de Jaime elmismásolja a választ. Bronn így inkább arról kezdi faggatni, mi a terve, mire Jaime előadja, hogy visszamennek a Folyóvidékre, és összehívják a Lannsiter-sereget, feladva a Tully-háztól elfoglalt erődöket. Bronn nem igazán érti, mi értelme feladni egy meghódított várat, de Jaime megnyugtatja, hogy nincs más választásuk, majd Edmure Tully lejátssza a rokonaival, ki lesz Zúgó új ura (ő ugye segített anno a Lannistereknek elfoglalni nagybátyja, a Fekete Hal kezén levő Folyóvidéket).
  • Tormund és Gendry is befutnak Deresbe. Jon rákérdez Sansánál arra, Bran testvérkéjük miért nem vesz részt a nagyteremben tartott tanácskozásokon. Sansa elmondja, hogy Bran nagyon megváltozott, nem lehet már vele úgy beszélgetni, mint régen, mert most már ő a Háromszemű Holló. Sam is megemlíti Jonnak hogy oda kéne menni a kisöcsihez az erdőbe, mert rájöttek együtt pár igencsak fontos dologra. Jon épp múltba révedezés közben látja meg a testvérét, és eszébe jut, hogy látott már ilyen wargolót a Falnál, a vadak között. Sam viszont kijavítja: Bran már nem egy egyszerű warg, hanem ő az utolsó zöldlátó. Sam és Bran elmondják Jonnak, kik az igazi szülei, de a a Ned Starkra, mint apára mindig büszke Havas fiú nem igazán akarja ezt elhinni nekik. Bran kijelenti, hogy márpedig ő mindent tud Havas Jonról: látta a Falon túl kommandózni, látta, amikor körbe vették és foglyul ejtették a Vadak, látta, hogy harcolt az Éjkirály ellen, mint ahogy azt is, hogy a saját emberei, az Éjjeli őrség tagjai ölték meg. Jont eléggé sokkolja, hogy ő akkor valójában Targaryen, az meg pláne, hogy így akkor nem is Daenerys a Vastrón örököse, hanem ő (Dany ugyanis „csak” Rhaegar Targaryen herceg húga, míg Jon, vagyis Aegon a fia).

2. rész

  • Ez az epizód nagyjából 2 órás lesz.
  • Jon, Daenerys, Tyrion, Davos és Sansa szokás szerint Deres nagytermében ülnek össze tanácskozni. Gendry és Tormund elmesélik, hogy az Éjkirály áttörte a Falat, van egy élőholt sárkánya, és jóformán megsemmisítette az egész Éjjeli Őrséget. Bran igazolja a történetüket, sőt, azt is látta, hogy a zombisereg épp Deres felé vonul. Jon nem vacakol, azonnal riasztja Wolkan mestert, hogy küldjenek a szövetségeseiknek hírvivő hollót arról, hogy fel kell készíteniük a várakat és a lakosságot az élőholt armada támadására, Deres védelmét pedig ő maga fogja megszervezni.
  • Szegény Jon feje fölött kicsit összecsaptak a hullámok: nem elég, hogy nyakukon a zombisereg, kiderült, hogy akkor a saját nagynénjével kufircolt nemrég. Jon a Starkok családi kriptájában próbálja összeszedni a gondolatait, Lyanna és Ned szobránál, akik ezek szerint valójában nem a nagynénje és az apja, hanem az anyja és a nagybátyja voltak. Daenerys megérzi, hogy valami baja van Jonnak, utána megy a kriptába. Jon egyelőre nem mond neki semmit, csak arról panaszkodik, hogy hazugság volt az egész eddigi élete, és most már nem hívhatja magát Havas Jonnak. Szegény Daenerys nem nagyon érti a dolgot, csak azt érzi, hogy Jon egyre inkább elhidegül tőle. Jon nem mond neki semmi konkrétumot, inkább morcosan kivonul a kriptából. Dany is szomorúan felballag, de belebotlik Ser Jorah-ba. A lovag rákérdez, mi volt lenn a kriptában, mire Daenerys elpanaszolja, hogy Jon furcsán viselkedik, valamit biztosan titkol előle. Ráadásul kiderül, hogy Dany egyébként is napok óta rosszul van, ezért Ser Jorah arra kéri, keresse fel Wolkan mestert.
  • Egy éles váltással Cerseit látjuk a lakosztályában. Quyburn mester jön be, és megkérdezi, miért nem közölte vele a királynő, hogy elvetélt (bár a vetélést végül nem láttuk a 6. évadban. Viszont ha már így történt, próbáljon meg pihenni. Cersei elzavarja, hogy erre most nincs idő, nem akar többé hallani a vetélésről sem, majd szomorúan nézi, ahogy hó borítja be a mediterrán városokra emlékeztető, mindig napfényes Királyvárat.
  • Jaimie-re váltunk, aki épp a hóba borult tájon lovagol. Bronn-nal elérik Zúgót, amit a Tullyk épp vissza akarna foglalni az áruló Edmure Tullytól. Jaime belovagol a várba, hogy beszéljen Edmure-ral, aki természetesen legszívesebben holtan látná, hiszen a Lannsiterek ugrasztották össze a saját családjával. Jaime elmondja, hogy egyáltalán nem érdekli, ki uralja a várat, mindenkinek mennie kell Északra, megállítani a zombihordát. Edmure megígéri, hogy segít, de nem azért, mert Jaime olyan szimpatikus lett hirtelen neki, hanem hogy Folyóvidék ismét a Tully családé lehessen.
  • A Starkok összes szövetségese és Daenerys serege is megérkezik Deresbe. Meera apja, Howland Reed is eljött, ami azért nagyon fontos, mert csak ő és Ned Stark voltak ott Dorne-ban abban a toronyban, ahol Lyanna megszülte Jont. Jon meg is akarja ezt a dolgot beszélni Howlanddel, de Ned régi barátja nem nagyon akar neki elmondani semmit. Jon győzködi, hogy mondja csak el, Robert Baratheon már nem él, nem kell tovább titkolni senki előtt, ha Rhaeghar herceg tényleg nem elrabolta Lyannát, hanem megszöktette. Howland végül nagynehezen beismeri, hogy Ned tényleg Lyanna gyerekét nevelte fel a sajátjaként, miután eljöttek a toronytól, ő pedig megfogadta, hogy erről senkinek sem fog beszélni. Jon megköszöni az öreg Reednek az őszinteséget, és most már hajlik arra, hogy elhiggyen mindent a származásáról.
  • Arya váratlan látogatót kap Deresben. Az illető a Cerwyn-ház egyszerű katonájának tűnik, de váratlanul letépi az arcát, és kiderül, hogy a jó öreg Jaqen H’ghar az! Elmondja, hogy a Sokarcú Isten valakinek a halálát akarja, aki ráadásul Arya listáján is rajta van. Valaki megfizette az árát, hogy Cersei Lannsiter meghaljon, és mi más szolgálhatná legjobban a Sokarcú Isten akaratát, mint hogy Arya ölje meg a királynőt. Jaqen átad egy méregfiolát Aryának, majd csöndben távozik.
  • Jon ismét haditanácsot tart, ahol Sansa, Arya, Brienne, Podrick, Davos, Tormund, Gendry, Varys, Jorah, Theon, Sam, Szürke Féreg és a Véreb is ott ül. A beteget jelentő Daeneryst Tyrion képviseli. Kiderül, hogy az Éjkirály serege már eljutott az Utolsó Kandallóig, és a Mások földig rombolták a kastélyt, ahol Ned Umber is elesett. Tyrion előáll Észak védelmi tervével: Tormund és a vadak, a dothrakiakkal és a Makulátlanokkal sárkányüveg fegyverekkel felfegyverkezve megtámadják Rémvár felé menet az élőholt sereget, amit persze sárkánytűzzel is megszórnak, hátha így még magát az Éjkirályt is le tudják győzni. Ezalatt Brienne és Podrick elviszik Sansát, Aryát, Brant és Robin Arrynt a Deresnél sokkal biztonságosabb Sasfészekbe. Arya viszont maradni akar, hiszen sokkal jobb a legtöbb hadra fogható harcosnál, Jon viszont nem akarja, hogy háborúzzon, ezen jól össze is vesznek. Jorah a Mormontokkal akar harcolni, Lyanna viszont emlékezteti a nagybátyját, hogy anno elárulta a családot, így a Mormontok inkább nem kérnek a segítségéből.
  • Varys rossz hírt hoz: hollón üzentek neki Királyvárból, Cersei zsoldossereget bérelt Essosból, Euron pedig már el is foglalta velük Viharvéget. Theon pattogni kezd, hogy akkor támadják meg Viharvéget, és a terv Gendrynek is tetszik, Euron mégiscsak az ő apja régi családi erődjében pöffeszkedik. Jon lehűti a kedélyeket: mindent csak szép sorjában, először picsázzák le Északon az Éjkirályt, és majd csak utána támadják meg Euront és szabadítsák ki Yarát. Theon nagy duzzogva elfogadja, hogy a Vas-szigetek harcosaira most Deres védelménél van szükség.
  • Missandei meglátogatja Daeneryst a lakosztályában. Dany elmondja, hogy Wolkan mester megvizsgálta: biztos, hogy terhes. Missandei nem érti, hogy akkor miért szomorú, mire Daenerys elmondja neki, hogy Jon nagyon megváltozott az utóbbi időben, és ez megijeszti őt.
  • A vadak, a dothrakiak és a Makulátlanok csatába vonulva elhagyják Derest. Jon rákérdez Daenerysnél, miért nem volt ott a tanácskozáson és a sereg hadba indulásánál, de Dany nem válaszol neki semmit. Meera elindul Branhoz az istenerdőbe, hogy elköszönjön tőle, de a fiú nagyon furcsán kezd viselkedni: kiderül, hogy az Éjkirály már itt van a kapuknál, és mindjárt megtámadja Derest. Jon épp Sansától búcsúzkodik, amikor befut Meera a rossz hírrel. Hatalmas hóvihar támad, és elszabadul Deresben a káosz.
  • Az északi szövetségesek és Daenerys serege összecsap a zombilégióval. Jon arra kéri Sansát, Aryát és Daeneryst, hogy egyelőre ne menjenek sehová Deresból. Varys, Tyrion, Robin, Sam, Szegfű, a kis Lyanna Mormont és Missandei szintén maradnak. Arya persze tiltakozik, de aztán tiszteletben tartja unokatestvére döntését. Sansa megkéri Meerát, hogy hozza be a falak mögé Brant az istenerdőből.
  • A dotharikak csapnak le először a zombiseregre, és jól megtizedelik őket, de néhány Más felbukkanása megfordítja az erőviszonyokat. Előkerül Szellem is, aki Jont védelmezi a csatában: megmenti egy Más halálos csapásától, ám sajnos meghal. Daenerys eközben Deresben dúl-fúl, hogy Drogon hátán ülve kellene szétégetnie a zombikat, Missandei próbálja nyugtatgatni, hogy terhesen nem nagyon kéne csatában vigéckedni. Pedig nem ártana, mert Drogon sárkánylovas nélkül az északi lovagot is megpörköli, nemcsak a zombikat. Ráadásul megérkezik a Viserionon lovagló Éjkirály is, pusztító kék lángba borítva Deres védőit. Lord Glovert és Howland Reedet is a sárkánytűz öli meg (bár egy későbbi verzióban Howland még a 3. részben si él), Tormundot Drogon égeti hamuvá a nagy össze-visszaságban, miközben tüzet fúj egy zombi óriásra. Bran eközben nem hajlandó Meerával bemenni Deres falain belülre, inkább az erdőben ülve wargol bele a kisebbik sárkány, Rhaegal fejébe, hátha irányíthatja. A zombik eközben csak jönnek és jönnek Deres felé (mintha egyenesen Branért jönnének...), Jon és Daenerys egyesített serege viszont egyre fogyatkozik. Szürke Féreg két Mással harcol: az egyiket elszúrja az obszidián lándzsájával, de a másik végez vele. Brienne, Podrick, Jorah és Gendry hősiesen védi Deres falait, de Podrickot elkapja egy csapat zombi. Brienne őrült berzerkerré válik az apródja halála miatt, és kettéhasít a valyriai kardjával, a Hűséggel egy Mást.
  • Meera nem bírja rávenni Brant arra, hogy menjen be a várba, viszont nem is akarja egyedül hagyni, akkor már inkább ott marad vele. Bran végül sikeresen átveszi az uralmat Rhaegal felett, és nekitámad Viserionnak. Mindkét sárkány megsérül a harcban, de legalább kiderül, hogy az Éjkirály sem bírja a sárkánytüzet. Sajnos azonban a Mások megtalálják Brant az erdőben, őt is és Meerát ismegölik – a sebesült Rhaegal így lezuhan a zombik közé, akik azonnal rávetik magukat. Ám mivel az Éjkirályt csúnyán megsebezte a sárkányláng, Viserion hátán elmenekül a csatatérről.
  • Jaime, Bronn és a Tully-sereg az utolsó pillanatban fut be, hogy besegítsenek a zombik elleni harcba. Jon, Davos és a Véreb is hősiesen küzd, így nagy nehezen megfutamítják az élőholtakat, így a Völgy lovagjai, Sansa, Brienne és a kettyós Robin el tudnak indulni a Sasfészekbe. A terv az, hogy Arya, a Véreb, Jaime, Bronn és Edmure az egyesített Tully-Lannister sereggel visszamennek Zúgóba, Lyanna Mormont hazamegy a Medve-szigetre, Davos, Tyrion, Varys, Missandei, Jorah, Sam, Szegfű, Kicsi Sam, Theon, valamint a Makulátlanok és a dothrakiak maradéka délebbre vonul.
  • Az utolsó jelenetben Daenerys és Jon Drogon hátán ülve a halott Rhaegallal együtt eléget mindent, ami megmaradt a zombikból a csatatéren.

3. rész

  • Jon, Daenerys, Sansa, a sültbolond Robin, Lord Royce, Jaime, Bronn, Edmure, Varys, Brienne, Tyrion, Jorah, Gendry, Sam, Szegfű, Kicsi Sam, Davos, Missandei, és Theon megérkeznek a Reed ház mocsárvidéki erődjébe, Greywater Watch-ba. Jon itt ismét felveti, hogy mégiscsak a Sasfészekbe kellene csalni az Éjkirály seregét, mert az ottani nehéz terepen könnyeben elintézhetnék a zombikat, akiket hátba kaphat a Lannsiterek és a Tullyk csapata, és ezalatt Theon is visszafoglalhatná a Geryjoy-ház központját, Pyke szigetét. Jonnak csak most tűnik fel, hogy Arya és a Véreb eltűntek a Deresből Greywater Watch-ba vezető úton. Sansa megnyugtatja, hogy Arya tud magára vigyázni, és a Véreb mellett biztonságban van, az égett képű anyaszomorító valójában egész jó fej. Jon azt szeretné, ha Sansa és Brienne elkísérné Robint és Gendryt Sasfészekbe, Daenerys pedig hazatérne Sárkánykőre Varysszal és Missandei-vel, amíg ő Davosszal, Jaime-vel, Jorah-al, Bronn-nal, Tyrionnak és Edmure-ral Zúgóba megy.
  • Wolkan mester rossz hírt hoz: Lyanna Mormont nem jutott el a Medve-szigetre, megölték a zombik.
  • Arya és a Véreb a Királyi úton halad Királyvár felé. Clegan ledorongolja Aryját, amiért nem hallgatott a testvéreire, és egyedül bóklászik a zombifertőzött Északon. Arya visszavág, hogy ha így be van tojva, nem kell vele jönnie. A Véreb egyelőre csak annyit tud, hogy Királyvárba tartanak, de pontosan nem érti, miért, szóvá is teszi. A kis Terminátor elsőre csak annyit mond neki, hogy ki kell húznia egy nevet a halállistájáról. A Véreb jót röhög, hogy azon a listán ő is rajta volt, és előbb-utóbb úgyis mindenki meghal, mire Arya elmondja neki, hogy Cersei-t készül személyesen megölni. Sandor megörül a hírnek, mert neki is van még elszámolni valója bátyjával, a Heggyel. A páros ezután összetalálkozik az úton egy öregasszonnyal, aki Észak Királyáról érdeklődik. A Véreb odaröffenti neki, hogy egy ilyen anyókának nem kéne egyedül mászkálnia az országúton, amikor bárhonnan lecsaphatnak az Éjkirály zombijai, de az anyóka csak annyit válaszol, hogy nem fél ő a haláltól. Arya annyit mond az öregasszonynak, hogy Jon Snow valószínűleg délre, Sárkánykő felé tart. Az anyóka még megemlíti a lánynak, hogy ők egyébként már találkoztak korábban, de Arya nem nagyon tudja hova tenni a vénasszonyt.
  • Jon az utolsó éjszakáját tölti Greywater Watch-ban, mielőtt útnak indulna. A kiszivárgott anyag itt megemlít egy párbeszédet Howland Reeddel, annak ellenére, hogy ő már meghalt az 1. részben. De ez igazából mindegy is, Howland nagyon szomorú amiatt, hogy a gyerekei már meghaltak, és ő is kész a halálra, mert sosem bocsátotta meg magának, hogy a dorne-i toronynál hátba szúrta a Lyannát óvó Királyi Őrség egyik tagját, Arthur Dayne-t. A nagy őszinteségi rohamában Reed elmeséli, mit látott, amikor Jon megszületett a toronyban, Lyanna pedig Ned Stark karjában halt meg. Elmondja azt is, hogy Ned mindig is azt akarta, hogy Jon biztonságban nőjön fel, és ezért az életét is feláldozta. Reed persze örül, hogy ez a régi titok végre kiderült, és abban bízik, hogy Jon is olyan igazságos uralkodó lesz, mint amilyen derék ember volt Ned. Jon azonban morcosan otthagyja azzal a szöveggel, hogy őt egyáltalán nem érdekli a Vastrón.
  • Királyvárban Qyburn jelentést tesz Ceersei lakosztályában: a Mások megtámadták Derest, Daenerys és Jons seregei súlyos veszteségeket szenvedtek. Cersei elégedetten mosolyog, de Qyburn azt is elmondja, hogy Jaime és a Lannsiter sereg is ott harcolt Deresnél. Mikor Cersei rákérdez, hogy Jaime meghalt-e a csatában, a mester nem tud pontos információt mondani, mire a királynő elintézi annyival a dolgot, hogy nem is akkora baj, ha a testvére meghalt. Befut Euron a jó hírrel: az Arany Kompánia elfoglalta Viharvéget, szóval jöhet a jutalom, azaz még aznap éjjel házasodjanak össze és hálják el a nászt. Cersei kelletlenül, de beleegyezik.
  • Jon és Daenerys együtt töltik az estét Greywater Watch-ban, ahol végül a sárkánykirálynő bevallja a szerelmének, hogy terhes. A morcos Jont mintha kicserélték volna: nagyon örül, hogy végre valami jó hírt is kap ezekben a vészterhes időkben. Legkésőbb itt kiderül, hogy ők ketten valójában rokonok, így Jon el is kezd rögtön aggódni, hogy akkor egészséges lesz-e a közös gyerekük. Daenerys megnyugtatja, hogy a Targaryeneknél nem ritka dolog a vérfertőzés a királyi vérvonal megtartása érdekében, és lám, ő is teljesen egészséges gyerek lett (hiszen ugye II. Aerys Targaryen a saját testvérét, Rhaella Targaryent vette el). Szóba kerül, hogy Daenerys úgy érzi, fiút fog szülni, meg is kérdezi Jont, milyen nevet adjanak neki? Jon arról az emberről nevezné el a kicsit, akit a legtöbbre tart: az apjának hitt nagybátyja után legyen Eddard Targaryens. Daenerys mosolyogva elismétli a nevet, tetszik neki. A párocska ezután vad csókolózásba kezd.
  • Jaime felkeresi Brienne-t a greywateri táborban, aki nagyon bánkódik Podrick halála csúf miatt, szerinte nem ezt érdemelte volna. Jaime egyetért vele, Podrick nagyon derék ember volt, és jó kezekben volt, amíg Brienne tanította harcolni.
  • Arya és a Véreb egy tábortűznél melegszenek. Sandor épp arról faggatná a kis gyilkológépet, kik élen még a halállistáján szereplők közül, ám gyanús zajt hallanak. Rájuk támad egy csapat zombi, levágják őket, de még többen jönnek. Ekkor kiderül, mi okozta a fura zajt: Arya rémfarkasa, Nymeria kerül elő egy egész farkasfalkával, és átharapják a zombik torkát. Egyre több élőholt kerül azonban elő, és harcolni kezdenek a farkasokkal, a Véreb pedig ráveszi Aryát, hogy meneküljenek, amíg tudnak. A nagy kavarodásban Arya elhagyja a legendás kardját, Tűt, viszont úgy tűnik, visszakapta a korábban elüldözött Nymeriát, aki követi őket.
  • Cersei és Euron esküvője. Qyburn adja össze az ifjú párt, Euron vigyorog a Vastrón mellett, mint a tejbetök, a szűk, fekete ruhát viselő Cersei viszont látványosan unja a ceremóniát. Az esküvői jelenet a királyi pár ágyjelenetével folytatódik, de közben azt is látjuk, ahogy Jaime és Brienne(!!!) kufircolni kezdenek(!!!) a táborban. A két testvér az aktus alatt végig egymásra gondol.
  • Másnap reggel a zombiirtó csapat búcsúzkodni kezd Greywater Watch táborában. Jon megöleli Sansát, és Gendry lelkére köti, hogy nagyon vigyázzon a húgára (Gendry és Sansa között egyébként szerelem szövődik az évad végére). Ezután Jon Daenerystől is elköszön egy szenvedélyes csókkal, mire a sárkánykirálynő hirtelen úgy dönt: Drogon mégis maradjon inkább itt, üljön fel rá Jon, és kapja el végre a rohadék Éjkirályt. Szegény Ser Jorah szomorúan nézi végig mindezt, aztán a westerosi házak szent szövetsége szétszóródik a szélrózsa minden irányába...

Cikkünk hamarosan folytatódik a 4-5-6. rész állítólagos sztorivázlatával.