Kiszivárgott Marvel-fotó bizonyítja: a Disney végre összeboronálja a Bosszúállókat az X-Mennel!

A mutánsok eddig a Fox stúdió saját szuperhősei voltak, a Disney–Fox-fúzióval ez is máshogy lesz ezentúl.

2019 márciusában a Disney hivatalosan is bekebelezte a 20th Century Foxot (amit pár napja át is keresztelt 20th Century Studiosra), tavaly nyáron pedig már a Marvel-filmek vezető producere, Kevin Feige is tett egy homályos utalást arra, hogy az X-Men tagjai ezzel a (vissza)vásárlással szép lassan be lesznek kötve a 2008 óta építgetett, dollármilliárdokat termelő Bosszúállók franchise-ba. Eddig minden rajongó készpénznek vette, hogy a legnépszerűbb X-Men-tag, Rozsomák (a filmekben sajnos: Farkas) fog legelőször felbukkanni az ötödik fázisban elkészülő Marvel-blockbusterekben (vagyis majd csak azután, ha lecsengett a Fekete Özvegy, az Eternals, a VandaVision, a Loki-sorozat és a Thor 4 körüli hype). Most viszont kiderült, hogy az X-ek már Sólyom és Bucky saját tévésorozatában, vagyis a The Falcon and the Winter Solider című Disney+ produkcióban is fel fognak tűnni. Hogy ezt honnan lehet ilyen biztosra tudni? Innen:

 

 

A fenti kép ugyanis a The Falcon and the Winter Solider forgatásán készült. Az épület erősen hajaz Xavier professzor villájára, ami ugye egy bentlakásos tehetséggondozó iskolaként szolgált az X-Men és fiatal pártfogoltjaik főhadiszállásául a képregényekben és a filmekben is. Éles szemek ráadásul azonnal kiszúrták, hogy a sövényfalon ott van Madripoor szigetének címere, a félholddal és az oroszlánfejjel. Ez a hely 1985 óta létezik a Marvel-univerzumban, egy kitalált, festői sziget Délkelet-Ázsiában, Szingapúrtól nem messze, és olyasmi titkos menedék a szuperhősöknek, mint Wakanda földje Fekete Párducéknak. Ráadásul egy időben valóban itt volt Xavier professzor mutánsiskolája.

A The Falcon and the Winter Solider sorozat idén év végén debütál majd a Disney+ csatornán. Magyarországon legálisan 2020 végétől, de esélyes, hogy inkább csak 2021-től lehet majd megtekinteni, a Disney+ szolgáltatás közép-kelet-európai kibővítése után. (via The Independent)