Kit Haringtont meglepte, hogy Golden Globe-jelölést kapott a Trónok harca 8. évadáért

Egyedüliként esélyes a díjra, egyetlen másik kategóriában sem indul az HBO-sorozat, ami 2012-ben Arany Glóbuszt hozott Peter Dinklage-nek.

A Trónok harca megszámlálhatatlanul sok Emmy-díjat kapott a 2011-es indulása óta, és szinte mindig jelölték a legjobb drámasorozat kategóriájában a Golden Globe-ra. Idén ez másképp alakult: egyedül a közönségkedvenc Havas Jont alakító Kit Harington esélyes 2020-ban a díjra a legjobb drámai alakítás kategóriában. A 8 évad alatt összesen egy Golden Globe-díjas szereplője volt a szériának: a Tyriont alakító Peter Dinklage a 2012-es gálán vehetett át Arany Glóbuszt, mint a sorozat, minisorozat és tévéfilm kategória legjobb mellékszereplője. Kit Haringtonnak jövőre olyan sztárokkal kell megküzdenie a legjobb sorozatszínész címért, mint Brian Cox (Utódlás), Rami Malek (Mr Robot), Tobias Menzies (A korona) és Billy Porter (Póz).

A The Hollywood Reporter magazinnak adott interjújában a 32 éves brit színész elmesélte, hogy maga is meglepődött, hogy jelölték a díjra:

Nem számítottam arra, hogy jelölni fognak. Azt gondoltam, magát a sorozatot fogják jelölni. Én csak ültem otthon, szöveget tanultam, aztán felhívott az ügynököm. Nagyon váratlan és csodálatos érzés volt. Minden alkalommal, amikor már majdnem elbúcsúztam ettől a sorozattól, jön valami, ami emlékeztet rá. Ez is egy ilyen pillanat volt. Köszönöm a HFPA-nak [Hollywood Foreign Press Association, azaz Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége], hogy engem jelöltek. Sok évet töltöttem el ezzel a produkcióval. Imádtam minden pillanatát. Imádtam a karaktert. Különös érzés, de örülök Jon Snow-nak, a karakternek, már ha van értelme az ilyesminek.

A Golden Globe-díjakat 2020. január 5-én osztják ki a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók a 2019-es sorozat- és tévéfilmtermés stábtagjainak. Eközben a Trónok harca utolsó évadának újraforgatását követelő online petíciót már 1,8 millió csalódott rajongó írta alá a Change.org oldalon, de ez aligha fogja meghatni az HBO-t. (via NME.com)