Kiválasztottuk a legjobb filmeket szombatra

A fárasztó hét után jól esik a pihenés a tévé előtt.

Nicsak, ki beszél még! - SuperTV2, október 3. szombat, 14.40h

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, James-hez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania. A méret ugyanis lényegtelen…

 

Az év embere - Film Mánia, október 3. szombat, 14.25h

Tom Dobbs az Államok egyik legkedveltebb showmanje. Vicces politikai műsorában a politikusokat ekézve egyszer azt találja mondani, hogy elnökjelöltnek még ő is bármikor jobb lenne, mint a jelenlegi felhozatal. Rajongói kapnak is az alkalmon és e-mailek millióival árasztják el a műsorvezetőt, aki eleget tesz a nép kérésének és elindul a szavazáson. Dobbs üde szinfoltja lesz a szegényes választási cirkusznak, de azt még ő sem gondolja komolyan, ami egy szoftverhibának köszönhetően hamarosan megtörténik, hogy óriási fölénnyel megnyeri a választást. A hibát felismerő egyik lelkiismeretes szoftvermérnök felfedi Dobbsnak a hibát, akinek ezek után bölcs döntést kell hoznia az ország és saját jövőjéről.

 

A tenger szívében - RTL Klub, október 3. szombat, 15.20h

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes-óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen vizeknek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a dél-amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük. Owen Chase (Chis Hemsworth) hamarosan szembesül a ténnyel, hogy a hatalmas távolság és az ámbráscet semmi ahhoz a veszélyhez képest, ami a legénységet fenyegeti. A kimerült, reményvesztett emberek egymás ellen fordulnak.

 

A herceg menyasszonya - Filmcafe, október 3. szombat, 19.05h

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét. Ám egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul a leányzó szívszerelmének vezetésével, hogy kiszabadítsa.

 

Katona-blues - Duna Tv, október 3. szombat, 19.40h

Tulsa, az amerikai hadsereg specialistája jelenleg Németországban teljesít szolgálatot. Imád énekelni, ezért a leghőbb vágya az, hogy a katonaság után megnyissa saját éjszakai klubját. De az álmok valóra váltása ebben az esetben nem bizonyul valami olcsónak...

 

Igazából szerelem - SuperTV2, október 3, szombat, 21h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...

 

Euro túra - Paramount Channel, október 3. szombat, 21h

Scott éppen az érettségi bankett előtt szakít a barátnőjével, egy punk-együttes oszlopos tagja kedvéért. Hősünk csalódottságában olyan részegre issza magát, hogy európai levelezőtársát, _ aki mellesleg egy szőke bombázó _ és, akit addig fiúnak vélt, csúnyán megbántja. Scotty ekkor megfogadja, hogy a nyári szünetben csakis egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: felfedezni az ismeretlen és hatalmas Európát, s eközben megtalálni a megbántódott lányt.

 

Gyilkosság az Orient expresszen - Prime, október 3. szombat, 21h

Az Isztambulból Párizsba tartó luxusvonat utasai mindig különleges emberek. Most is furcsa társaság gyűlik össze a kupékban. Van köztük amerikai nagytőkés, görög orvos, angol színésznő, a monarchiából származó arisztokrata? és amikor egyikük az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz, mindegyikük gyanússá válik.Még szerencse, hogy velük utazik még egy furcsa figura. Egy belga. Akinek a kis szürke agysejtjei mindig segítenek a rejtélyes események felgöngyölítésében: Hercule Poirot (Kenneth Branagh) ismét bebizonyítja, hogy a tökéletes emberismeret, a kőkemény logika és egy kis szeszélyesség minden titkon áthatol...

 

Az interjú - Viasat6, október 3. szombat, 21h

Az önimádó Dave talkshow-ja nem több, mint magamutogató, ostoba, bulváros fecsegés üresfejű celebekkel. A fickót zavarja, hogy mindenki őt ócsárolja, bizonyítani szeretne. Kapóra jön, hogy fülébe jut, az észak-koreai pártfőtitkár, Kim Dzsongun nagy rajongója a talkshow-jának. Dave a producerével, Aaron Rapoporttal kitalálja, hogy csináljanak interjút a kommunista vezetővel. Amikor a CIA tudomást szerez arról, hogy Kim Dzsongun hajlandó fogadni a tévéseket, ráveszi őket, hogy öljék meg a főtitkárt.

 

Vágy és vezeklés - Filmcafe, október 3. szombat, 21h

Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek felszínre. Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, a nővére, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye kettejük bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét.

 

A király összes embere - Story4, október 3. szombat, 21.45h

Willie Stark mintha őskövület lenne a mai világban, a becsületes, őszinte politikusok mintapéldánya. Egyenes és nyílt fickó, aki hisz az igazság és a tisztesség erejében. Egészen alulról kezdi, és egyre feljebb vezet az útja, bár az igazat megvallva, nem mindenki örül a sikereinek. De vajon az idealista kisember képes-e megőrizni tisztaságát a politika mocskos világában? Az egyszerű, tiszta erkölcsű Stark felkelti egy újságíró, Jack Burden érdeklődését, aki mellé szegődik és végig követi Stark pályájának alakulását, a jogi tanulmányaitól kezdve a korrupció elleni küzdelméig.

 

Úriemberek - Film Now, október 3. szombat, 21.45h

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igencsak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.

Guy Ritchie, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff, a Sherlock Holmes-filmek rendezője a mozirajongók nagy örömére visszatér a gyökereihez, és a stílushoz, ami annyira jól áll neki, és a színészeinek. A szereplőgárda most is zseniális: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery, Henry Golding.

 

Agatha Christie: Nyílt kártyákkal - TV4, október 3. szombat, 23h

Mr. Shaitana különös ember, senki nem tudja róla, honnan származik, argentin, portugál vagy netán görög. Legújabb estélyére furcsa módon válogatja össze a vendégeket: valamilyen formában mindegyikük bűntényekkel hozható kapcsolatba; egy részük rutinszerűen foglalkozik bűnesetekkel, másik részük pedig feltételezhetően "sikeres" gyilkos, akire sohasem bizonyítható rá a vétkessége. Így jön össze a vacsora után két bridzsparti. Az egyik tagjai: Race ezredes a titkosszolgálattól, Mrs. Ariadne Oliver, híres detektívregény-író, Battle főfelügyelő a Scotland Yardtól, és végül Hercule Poirot. A másik szobában Mrs. Lorrimer, egy hatvan év körüli elegáns hölgy, a húsz év körüli csinos, félénk modorú Meredith kisasszony, dr. Roberts, a vidám, középkorú orvos és a magas, jóképű Despard őrnagy ül asztalhoz. A házigazda nem vesz részt a játékban, csak üldögél a kandalló mellett. A játék befejeztével, a távozni készülő vendégek döbbenten veszik észre, hogy Shaitanát megölték, tört döftek a szívébe. A gyilkos a szobában kártyázó négy személy bármelyike lehet: indítéka mindegyiknek feltételezhető. A rendőrség és Poirot együttműködésével megkezdődik a pszichológiai nyomozás, ami természetesen meglepő eredményre vezet.

 

Otthon, véres otthon - Sony Movie Channel, október 3. szombat, 23.10h

Martin Blankot (John Cusack) környezete nyugodt embernek ismeri. Profi bérgyilkosként sikerül azonban mindenkit megtévesztenie. Függetlenként dolgozik, legendák keringenek róla a piszkos szakmában. A korral azonban lelkiismeret furdalása is elmélyül, nem csak a szeme körüli ráncok. Pszichiátere tanácsára lazítana egy kicsit, de a munka közbeszól. Detroit elővárosában kell megölnie valakit. Pont ott, ahová tízéves érettségi találkozójára készül. De ez még mind nem elég: rá is vadászik egy bérgyilkos, továbbá egy túlbuzgó FBI ügynök-páros is a nyomára bukkant, sőt szaktársa, egy bizonyos levakarhatatlan Mr. Grocer (Dan Aykroyd) nevű úr be akarja őt szervezni a szakma csúcsszövetségébe.

 

Amerikai mesterlövész - RTL Klub, október 3. szombat, 23.20h

Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Az asztronauta - Filmcafe, október 3. szombat, 23.25h

Két asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen.

 

Top Gun - Prime, október 3. szombat, 23.30h

Mitchell hadnagy (Tom Cruise), becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA haditengerészetének elitképőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légimutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlotte-tal kapcsolatos (Kelly McGillis), aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Mavericket a tananyagon túlmenő titkokba is.

 

Emberrablók - M2, október 3. szombat, 00.40h

A Robert Louis Stevenson regényéből készült filmben az ifjú David Balfour _ a Shaws-ház örökösének kalandjait követhetjük nyomon.David apja _ halála előtt _ egy nagy titkot bíz fiára: elmondja neki, hogy ő a gazdag Shaws-ház örököse. A fiú felkeresi nagybátyját, aki látszólag szívélyesen fogadja őt. Ám amikor David közli szándékát, miszerint célja felkeresni Mr. Rankeillort, az ügyvédet, Ebenezer csellel eladja a fiút Hoseason kapitány hajójára rabszolgának.