Kulka nélkül is izgalmasnak ígérkezik Köbli Norbert és Bergendy Péter új filmje

A Trezorban '56 után kéri a Belügyminisztérium Anger Zsolt, a bebörtönzött kasszafúró segítségét.

A napokban ért véget a Trezor című '56-os tévéfilm forgatása, amin hosszú szünet után ismét együtt dolgozott A vizsga szerzőpárosa: Bergendy Péter rendező és a jelenlegi legismertebb kortárs magyar forgatókönyvíró, Köbli Norbert.

Fotó: Köbli Norbert / Facebook

 

Az egyórás, részben valós események alapján készült történelmi thrillert ősszel mutatja be a Duna Televízió. A történet 1956 novemberében játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában, napokkal a szabadságharc bukása után. A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesztek a forradalom zűrzavarában, ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása után a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Anger Zsolt (Aranyélet, A nyomozó, A martfűi rém) játssza az ártatlanul elítélt széftörőt, Scherer Péter (Válótársak, Made in Hungária, A vizsga) pedig a korrupt zsarut, aki kihozza őt a börtönből. Kettejük évtizedes párharcába keveredik aztán bele az ifjú Tasnádi Bence (1945, Aranyélet) figurája, de feltűnik Hámori Gabriella és Elek Ferenc is (mindketten játszottak A vizsgában). Münnich Ferencet, az akkori belügyminisztert Bezerédi Zoltán (Te rongyos élet, Bizalom) alakítja.

Így néz ki Anger Zsolt a Trezor című új filmünkben. Széftörőt, vagy más néven mackóst fog alakítani, aki hosszú-hosszú b...

Közzétette: Köbli Norbert – 2018. február 3.

A stáb január-február során összesen 15 napig forgatta a Trezort a Kőbányai Sörgyár pincerendszerében, a Vasas Művelődési Házban, illetve külső helyszíneken a Szupermodern Stúdió gyártásában. A stábtagok között a hazai filmgyártás olyan veteránjai dolgoztak, mint Nagy András operatőr (Félvilág, Fehér tenyér), Hujber Balázs látványtervező (A viszkis, A vizsga) Breckl János jelmeztervező (Made in Hungaria, A vizsga), Sipos Zita sminkes (A vizsga, Állítsátok meg Terézanyut!), Szabó László gyártásvezető (Örök tél, Szürke senkik), Király István vágó (Kincsem, A vizsga) és Lajos Tamás producer (Örök tél, Szürke senkik).