Lakatos Márk szerint melegellenes tisztogatás történt a Reggeliben

Járai Mátét kirúgták az RTL reggeli műsorából, és ezt Lakatos Márk és Osváth Zsolt is nehezen emészti meg.

"A Reggeli című műsor folyamatosan frissül és változik, januártól ehhez vadonatúj struktúra társult. A műsor hosszabb távú stratégiájának része, hogy új arcoknak, az eddigiektől eltérő nézőpontoknak és műsorvezetőknek adjon teret és lehetőséget. Ennek jegyében búcsúzik a szerkesztőség a közkedvelt színésztől

- így jelentette be tegnap az RTL Magyarország közleménye, hogy a Reggeli című műsorban nem tartanak többet igényt Járai Máté műsorvezetésére.

A 120 adás után búcsúzó Járai az Instagramon panaszolta el, hogy mennyire fáj neki a döntés, de azt mondta, azon lesz, hogy ne maradjon ki sok körből. A Blikknek így mesélte el a kirúgás körülményeit:

„Múlt pénteken a csatorna vezetősége jelezte, hogy szeretnének velem beszélni, és ekkor már sejtettem, miről lesz szó... A hírt hétfőn tudtam meg, lelkileg felkészültem rá, de mégis fájdalmasan érintett. Nem titok, néha elpityeredem és összeugrik a gyomrom, mert a televíziózás óriási szerelem számomra.”

A hírrel kapcsolatban Osváth Zsolt és a néhány hónapja a Reggeliről szintén távozó Lakatos Márk is megszólalt. Osváth diplomatikusabb volt, de azért összekötötte a két kirúgást, mondván

Előbb a Manyi, most te. Biztos véletlen. Ne sajnáld, jóval többre vagy hivatott.”

Lakatos még ennyire sem kertelt, és szarkasztikus TikTok-bejegyzésében arra utalt, hogy Járainak azért kellett távoznia a műsorból, mert meleg. (Járai valójában biszexuális, ahogy arról Hajdú Péter műsorában beszélt még 2022 márciusában.)

„Tragikus hirtelenséggel kaptuk a hírt, hogy Járai Máténak is taka van a Reggeliből. Én oda is kommenteltem gyorsban, hogy hát, üdv a klubban. A viccet félretéve, most, amikor Hollywoodban már konkrétan azt is előírják, hogy hány melegnek, transznak és egyébnek kell lenni egy stábban ahhoz, hogy Oscar-díjat kapjon egy film, én nem tudom, hogy a Reggeli vezetősége hogy meri ezt megtenni, hogy ilyen melegjogi tisztogatásokat végez!? Most már gyakorlatilag egyetlen egy meleg, de akár langyi sincs a csapatban... Hogy fog így a Reggeli Oscart kapni? Vagy már jön a tavasz és nem kell a fűtés?”

via: Blikk