Lehetne a Disney még ennél is pénzéhesebb?

Ezúttal a Tom Hanks-féle Egyik kopó, másik ebet szeretnék „megismertetni egy új közönséggel”=még egyszer szeretnének egy csomó pénzt keresni a filmmel.

A stúdió, ami kétszer is elhozta nekünk – sok egyéb mellett – A szépség és a szörnyeteget, az Aladdint és Az oroszlánkirályt, most az 1989-es kutyusos krimikomédiát fogja rebootolni. Az új verzió elkészítésével a Minden lében négy kanál és a The Gifted – Kiválasztottak író-ötletgazdáját, Matt Nixet bízták meg.

Az elsősorban tévés alkotóként ismert Nix megbízása nem véletlen, mivel az Egyik kopó, másik eb ezúttal tévésorozat verzióban mutatkozik be a nagyközönségnek, és a Disney streamelős szolgáltatásán, a Disney+-on fog debütálni.

A régi animációs Disney klasszikusok élőszereplős változatának legyártása mellett a cég másik tipikus stratégiája mára egyértelműen a nagyjátékfilmek sorozattá formálása lett. A kínálat mára a Star Wars filmekből kinőtt The Mandaloriantől a High School Musical filmek leágazásán át (High School Musical: The Musical – The Series) a Grease-ről még egy bőrt lehúzó, most készülő Grease: Rydell High-ig terjed. És akkor a számtalan Marvel szériáról még nem is beszéltünk.

A Disney+ a múlt hónapban indult, közel 450 mozis címmel és 7500 tévésorozat-epizóddal. A kínálatba hamarosan szintén bekerülő Egyik kopó, másik eb reboot még korai stádiumban jár, így nem tudni, pontosan mikor debütál. Az eredeti, 1989-es film, Roger Spottiswoode (Állj, vagy lő a mamám!, A hatodik napon, Bob, az utcamacska) rendezése egy rendőrnyomozóról (Hanks) szólt, aki kénytelen elviselni partneréül egy folyton nyáladzó kutyát, mert egyedül az állat képes felismerni gazdája gyilkosát.


(via Consequence of Sound)