Lenny Kravitz a túltolt politikai korrektség áldozata lett

Az afroamerikai zenész és színész egy fontos szereptől esett el a bőrszíne miatt.

A rocksztár azt állítja, ő játszhatta volna az egyik férjet az HBO Hatalmas kis hazugságok című sorozatában, csak a producerek nem akartak fekete színészt választani egy negatív szerepre. Kravitzhez a BBC szerint az jutott vissza, hogy ha ő lenne az egyetlen fekete férfi színész főszerepben, akkor karaktere nem tehetne meg bizonyos dolgokat, mert az nagyon rosszul venné ki magát.

Lenny Kravitz. Forrás: Victor Chavez / Getty Images

 

Mindebből már össze lehet rakni, hogy a művész – aki színészként korábban olyan filmekben tűnt fel, mint a Precious – A boldogság ára, két Éhezők Viadala-mozi vagy A komornyik – Perry szerepét játszotta volna, aki a sztori szerint agyba-főbe verte a feleségét (Nicole Kidman karakterét), és akinek a megformálásáért a végül kiválasztott Alexander Skarsgård Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott.

Alexander Skarsgård és Nicole Kidman a sorozatban. Forrás: HBO

 

A BBC próbálta keresni az HBO-t is az ügyben, de a sorozat producerei nem voltak elérhetőek, hogy nyilatkozzanak, mert éppen nagy munkában vannak a Hatalmas kis hazugságok jelenleg forgó második évadával, amelyben a korábbi sztárok (Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern) mellé egy újabb nagy név, Meryl Streep csatlakozott – aki egyébként éppen Perry anyját alakítja.

Lenny és Zoë Kravitz. Forrás: David Livingston / Getty Images

 

Lenny Kravitzben ugyanakkor egyáltalán nincs tüske a történtek miatt – főleg mert miután őt kiszórták, lánya, Zoë Kravitz kulcsfontosságú szerepet kapott a szériában, aminek az énekes sokkal jobban örül, mint amennyire azt bánja, hogy ő maga nem kerülhetett bele. Egy időben ugyan elterjedt, hogy a sztár benne lesz a második évadban, ráadásul saját lánya karakterének édesapját játszhatja – ám kiderült, hogy ezek a híresztelések nem igazak.

„Akármennyire is poénos lenne, ez sajnos nem fog megtörténni”

– szögezte le Kravitz.


(via BBC)