Luke Perry halála egész Hollywoodot megrázta

A Beverly Hills 90210 sztárja múlt heti súlyos sztrókját követően hétfőn hunyt el Los Angelesben. Mindenki kedvenc rosszfiúja mindössze 52 éves volt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Perryt múlt héten ugyanazon a napon, szerdán szállították kórházba, amikor hivatalosan is bejelentették, hogy folytatást kap fiatalkori sikere, a Beverly Hills 90210, ami elindította a pályán. A színész az új szériában nem kapott szerepet, mert egy másik sorozatban, a Riverdale-ben játszott fontos főszerepet.

A Riverdale-t sugárzó CW be is jelentette, hogy átmenetileg leállítják a tinithriller-széria forgatását. Perry a főhős édesapjaként az eddigi három évad 52 részében szerepelt, és a közelgő negyedik szezonban is benne lett volna. Azt még nem tudni, milyen formában fogják kiírni a sorozatból. Kollégáit mindenesetre nagyon megrázta a halála, aminek a közösségi médiában is hangot adtak.

A Riverdale írói csapata az „örömteli, vibráló lélektől” búcsúzott, akinek a színészt tartották, partnere, Molly Ringwald pedig azt írta a Twitteren, hogy összetört a szíve, és hogy nagyon fog neki hiányozni a sztár. De Perryről természetesen Beverly Hills 90210-beli kollégái is megemlékeztek.

„Drága Luke! Örökké szívemben őrzöm azokat a kedves emlékeket, amiken az elmúlt harminc évben osztoztunk.

Mindazoknak a nagyszerű embereknek a lelke, akik előtted távoztak, világítsa be az utadat, ahogy azt te magad is tetted már életedben azok számára, akik itt maradtak”

– írta Ian Ziering (Steve). Az Andreát alakító Gabrielle Carteris (aki egyébként az SAG, a színészszakszervezet elnöke) közleményt adott ki, amelyben Perry érzékenységére, kedvességére és nagylelkűségére emlékszik, ezenkívül azt is írja, hogy mindig megvédte a gyengébbeket.

A legkedvesebb történetet azonban Tom Hanks fia, Colin Hanks osztotta meg Perryről az Instagramon, ahol elmesélte, hogy csak egyszer találkozott a színésszel, de az nagyon emlékezetesre sikerült. Ő és a felesége épp Mexikóból tartottak haza repülővel, és a gépen katasztrófaközeli helyzetet eredményezett, hogy két gyerek iszonyatos hangerővel kezdett veszekedni és verekedni egymással.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I only met him once but the story is too good not tell given todays sad events. My wife and I are on a plane back from Mexico. Couple of rows ahead of us, these two brothers, young kids, are beating the hell out of eachother. Their poor parents are powerless to stop the crying, yelling and screaming. If you're a parent you understand. Sometimes there's nothing you can do. It was like this for close to two hours. Then about 10 minutes before landing it starts to get real bad. Out of no where, a man comes from first class. Hat, beard, sunglasses, blowing up a balloon. He ties it off, hands it off like he's holding out a sword to a king. Kneeling, Head down, arms up. Kids calm down in milliseconds. Plane damn near bursts into applause. 15 minutes longer and it probably would have started WWIII, but we landed before that could happen. We get off the plane, are waiting on line in customs. Finally get a good look at the guy and I say to my wife "Holy shit. I think that balloon man/hero" is Luke Perry". As luck would have it we end up standing next to each other. Out of the blue he turns to me and says some kind words about Fargo, which kinda blew my mind. I start singing his praises about how long I've admired him and also about the move with the balloon. "That's a pro move! You can't teach that!" I say. He tells me he always flies with a couple of balloons for that very reason, to give to screaming kids. Don't know if that's true, but have no reason to believe it wasn't. Guy seemed like a true gent. Gone way too damn soon. Also, I'll be damned if I don't start traveling with some spare balloons #promove #rip #lukeperry #truegent

Colin Hanks (@colinhanks) által megosztott bejegyzés,

Végül Perry oldotta meg a helyzetet: hátrajött az első osztályról, felfújt egy lufit, és átnyújtotta a gyerekeknek, akik azonnal megnyugodtak. Később pedig, amikor már leszállás után egymás mellé keveredtek, Luke Perry még Hanks alakítását is megdicsérte a Fargóban. Ekkor derült ki az is, hogy a színész mindig lufikkal a zsebében utazik, pontosan az ilyen szituációkra felkészülve. „Biztos vagyok benne, hogy igazat mondott, hiszen

igazi gentlemannek tűnt. Átkozottul kevés idő jutott neki.

Ahogy én is átkozott legyek, ha ezentúl nem néhány lufival a zsebemben fogok utazni” – írja Colin Hanks.

A színész családja, azaz Jack és Sophie nevű gyermekei, menyasszonya, Wendy Madison Bauer, volt felesége, Minnie Sharp, édesanyja, Ann Bennett, mostohaapja, Steve Bennett, testvérei, Tom Perry és Amy Coder, illetve további közeli családtagok és barátok körében távozott – közölte az Independenttel Perry szóvivője.

Forrás: Gabriel Olsen / FilmMagic / Getty Images

 

Luke Perry az említett két sorozaton kívül olyan filmekben játszott, mint a Buffy, a vámpírok réme, a 8 másodperc vagy Az ötödik elem, és olyan szériákban tűnt fel, mint az Oz című börtöndráma, A hidegsebész, A hihetetlen Hulk vagy a Mortal Kombat: A birodalom védelmezői (utóbbi kettőben szinkronhangként). A színészt utolsó alkalommal Quentin Tarantino idén nyáron érkező Volt egyszer egy Hollywood című alkotásában láthatjuk.


(via Independent, Variety, Vulture)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu