Majdnem Pamela Anderson lett Scully ügynök

A sorozatok, filmek alkotóinak gyakran körömszakadtáig harcolniuk kell a gyártó stúdió vezetőivel, hogy megőrizhessék eredeti elképzeléseiket. Szerencsére van, aki sikerrel jár - így maradhatott a Psychóban az ikonikus zuhanyjelenet, ezért nem lett Pamela Anderson Scully ügynök és John Cusack Walter White.

  • A Warner kevesebb szörnyecskét akart a Szörnyecskékbe, mire Steven Spielberg azzal szerelte le a stúdió embereit, hogy azt mondta: "Hát, kivághatjuk a Szörnyecskéket, és átnevezhetjük a filmet Emberekre."
  • Chris Carternek komolyan küzdenie kellett, hogy Gillian Anderson kapja meg Scully szerepét az X-aktákban, mert a producerek egy magasabb, teltebb idomú színésznőt akartak - nevezetesen Pamela Andersont.

  • A Fel eleje, Carl és Ellie házasságának története a film legcsodálatosabb jelenete. A producerek azonban erősködtek, hogy hagyják ki, mert túlzásnak érezték, hiszen mégis csak egy gyerekfilmről volt szó. Pete Docter rendező azonban nem tágított, addig erősködött, míg sikerült meggyőzni őket, hogy ez a kulcsjelenet kihagyhatatlan, az egész történetre óriási hatással van.
  • 1960-ban még szigorúan működött a hollywoodi cenzúra, és a Psycho ikonikus zuhanyjelenetét ki akarták vágatni. Alfred Hitchcock hidegvérű angol gentlemanhez illő módon érvelt a bizottság döntése ellen: "Ez csupán az Önök piszkos fantáziájában létezik, mert nem láthattak melleket a jelenetben." A forgatókönyvírónak is meggyűlt a baja a cenzorokkal, pedig ő csak egy szerencsétlen vécécsészét szeretett volna láttatni, de akkoriban ez sem volt megengedett.
  • Annak idején a Maffiózókat több csatorna is elutasította, méghozzá ugyanarra hivatkozva: röhejesnek találták, hogy egy maffiózó pszichiáterhez járjon. David Chase, a sorozat alkotója azonban nem hajolt meg, hiszen Tony Soprano terápiája az egész történet magja - végül az HBO adott neki lehetőséget, hogy elkészíthesse minden idők egyik legjobb sorozatát.

  • A Breaking Bad alkotója, Vince Gilligan is kemény harcot vívott az AMC csatorna vezetőivel, mert ők hallani sem akartak az akkoriban még inkább a komikusi oldaláról ismert Bryan Cranstonról, Walter White szerepére John Cusackot vagy Matthew Brodericket akarták. Gilligan korábban az X-akták egyik írója volt, és a Drive című epizódban együtt dolgozott Cranstonnal - lenyűgözte a férfi tehetsége, így elképzelhetetlennek tartotta, hogy más formálja meg a kristálymetet kotyvasztó kémiatanárt. A nevezett két színész szerencsére passzolta a szerepet, majd Gilligan levetítette  az epizódot a csatorna fejeseinek, és ezzel sikerült meggyőzni őket.

(Forrás: Cracked)