Már a Google is a Trónok harca showrunnereit dobja ki először, ha rákeresel a rossz írókra

Ez egyrészt a Reddit trolljainak köszönhető, másrészt az online lapoknak, amelyek átvették a hírt.

A Reddit nevű, híres trolltanya kommentelői május óta addig-addig szuggerálták, hogy a Trónok harca két showrunnerét dobja ki elsőnek a Google keresője, ha valaki beírja azt a kifejezést, hogy „rossz írók”, hogy most már tényleg ez az első képtalálat! Nem hiszed? Tessék:

A dolog persze kissé önbeteljesítő jóslat-jellegű lett, hiszen a hétvégén több portál is átvette ezt a hírt, így mostanra már a harmadik Google-képtalálat pont az, hogy hozzám hasonlóan valaki pirossal bekarikázta az első képtalálatot, David Benioffot és D.B. Weisst fotóját.

D.B Weiss és David Benioff beszédet mondanak a Trónok harca 8. évadának New York-i gálavetítésén, 2019. április 3-án (kép: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO/Getty)

 

A két forgatókönyvíróra nagyon rájár a rúd mostanában, a rajongók ugyanis annyira kiakadtak a Trónok harca 8. évadának silányságán (tegyük hozzá: valamennyire azért jogosan, mert tényleg elég hitvány epizódok lettek), hogy azonnal elfelejtették, hogy az előző, sokkal jobban sikerült 7 évad szintén ennek az írópárosnak köszönhetően jött létre. A legdühösebb fanok májusban egy online petíciót is indítottak amiatt, hogy az HBO forgassa újra a teljes 8. évadot – a teljesen képtelen ötletet több, mint másfél millió ember támogatta. A Weiss–Benioff-páros ráadásul májusban hivatalosan is megkapta a Lucasfilmtől és a Disney-től a következő Star Wars-film megírásának és megrendezésének jogát , ami csak olaj volt a tűzre, mert a rossz nyelvek szerint ezt a felkérést már jóval hamarabb megkapták a Disney-től, többek között pont emiatt lett ennyire megúszós és összecsapott a Trónok harca fináléja. A film 2022. december 16-án kerülne majd a mozikba, de a Csillagok háborúja-rajongók már most amiatt hőbörögnek, hogy az írópáros ezt a franchise-t is el fogja rontani.

Weisst és Benioffot nemrég a Sansát alakító Sophie Turner védte meg a nagy nyilvánosság előtt a The New York Times interjújában:

Szerintem az összes ilyen petíció és minden hasonló dolog tiszteletlenség a stábbal, az írókkal és minden olyan filmkészítővel szemben, akik több mint 10 éven keresztül fáradhatatlanul dolgoztak ezen a sorozaton, és 11 hónapig forgatták az utolsó évadot. Ott volt ez az ötvenvalahány napos éjszakai forgatás. Nagyon sokan nagyon sokat dolgoztak rajta, nagyon keményen, épp ezért nagyon nagy tiszteletlenség, hogy az emberek szemétnek kiáltják ki, csak mert nem azt látták, amit szerettek volna.

(via Indiewire)