Mások bezzeg a napsütötte tengerparton...

Mások bezzeg a napsütötte tengerparton feszítenek piros fürdőruhában, életeket mentenek, bűnt lepleznek le, összemelegednek és buliznak - itt meg ramaty az idő.

Az eredeti Baywatch sorozat – bár 1989-ben indult – mindent hozott, amit a 90-es évek adott a világnak, és azon belül is Amerikának. A piros fürdőruhás csajokat és pasikat ma már vállalhatatlan frizurákkal, faék egyszerűségű történeteket harsány zenére, naplementét és egy csomó embert, aki láthatólag semmit sem dolgozott, így mindig bajba kerülhetett a tengerparton. És két, instant ikont, Pamela Andersont és David Hasselhoffot, akik egyformán pocsék színészek, de a népek mégis imádták őket. A lényeg azonban az, hogy a Baywatch nem csak egy életérzés, de egy márkanév is lett, amit felütve némi nosztalgiával, bármikor készpénzre lehet váltani. Például rebootolni lehet olyan sztárokkal, akik nagyon mennek – és 2017-ben és Zac Efronnal és  Dwayne Johnsonnal így lettek ők az új Baywatch csipet-csapata.

És ha ők ott vannak, minek a történet, nem igaz?

Hőseink sem erőlködnek, jól elvannak azzal a kis blőd sztorival, amit nyilván egy keddi ebédszünet alatt sikerült kitalálni, és amely szerint vízimentőink kedvenc floridai strandját egy gyönyörű, de gaz milliomosnő (a csodaszép indiai gigasztár, Priyanka Chopra) igyekszik felvásárolni, aki közben drogot is terjeszt. Mit tehet a piros mezes tengerparti kis csapat, akikhez, ki tudja, miért, de egy lepattant és megbízhatatlan egykori olimpikon úszó is csatlakozott? Hát mentenek, szimatolnak, álruhát öltenek, partizni mennek, kicsit verekednek, de legfőképp a felsőtestüket mutogatják. És az idők változnak, mert régen azért járt a 16-os korhatárkarika, mert női ciciket mutattak, ma ezért, mert elsütnek egy sor péniszpoént. Nem csak egyet, többet is.

És ahol kukipoén van, ott adja magát, hogy valakit női ruhába öltöztetnek, amit nem úszunk meg, ahogy azt sem, hogy a csapat egyetlen előnytelen külsejű tagja ne menjen át sorozatos megaláztatásokon, de szegény annyira irritáló egy balfácán, hogy egy másodpercre sem sajnáljuk meg. Ennek ellenére a szinte végig fantáziátlan és helyenként szó szerint önismétlő – hőseink például kétszer is elmennek a főgonosz partijára – Baywatch-ra nehéz haragudni, és ez részben Johnsonnak köszönhető. Ő valahogy mindent akkora lendülettel és jókedvvel csinál, hogy képes eladni ezt a vackot is, és van olyan jófej, hogy vele mindenki jó párost alkot – jelen esetben az amúgy tényleg rendesen kigyúrt Zac Efron a szerencsés partnert, és ők ketten együtt nagyon szórakoztatóak.

Ha valaha lesz Amerikának expankrátor elnöke, akkor az biztosan a Szikla lesz

– és ahogy a dolgok most állnak, ez egyáltalán nem tűnik elrugaszkodott ötletnek. Ja, és van egy egészen korrekt verekedés egy gyerekszobában, azért jár egy plusz pont, ahogy azért is, hogy elég gyakran elhangzik, hogy hőseink valahogy mindig mást csinálnak, mint amit a munkaköri leírásuk szerint csinálniuk kéne.

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!