MasterChef VIP – Nagyon álmosra sikerült a TV2 főzőshow-ja

A csatorna jól ismert celebjei enerváltan tesznek vesznek a túl színes díszletek között, a láthatóan rutintalan zsűri pedig nagyon elnéző velük.

Amikor a RTL Klub saját főzőműsorának szintén most indult új évadjáról írtam a minap, a TV2 párhuzamosan futó show-ját véletlenül a Séfek séfeként írtam. Még Ördög Nóra is stimmelt, gondoltam hasonló a koncepció, és nyilván azért gondoltam, mert nem nagyon láttam koncepciót. A MasterChef VIP újabb részének megnézése után sem láttam, csak azt, hogy annyi celebet zsúfoltak egy nagy konyhastúdióba, hogy alig fértek el egymástól, és azt, hogy a zsűri nem nagyon tudott velük mit kezdeni, Ördög Nóra pedig feltehetőleg csak két okból volt ott. Mert jól ismeri a celebeket, és mert gondolom, elég drágán szerződtette le a csatorna, és akkor már megdolgoztatják a pénzéért, de ez csak tipp, mert tényleg nem tudom, miért álldogált ott azon a pódiumszerűségen.

A pódiumszerűségen állt vagy ült vagy nem tudom, mit csinált a zsűri, mert az egész nem volt kitalálva, csak egyszerűen túlspilázták a díszleteket. Minden harsány volt, túl színes, kerekek forogtak a falon – tényleg, miért forogtak kerekek a falon? -, mintha csak az lett volna a cél, hogy ne nagyon figyeljünk se az igazi séfekre, se a versenyzőkre. Az igazi séfek egyébként Győrffy Árpád, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive chefje és Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta konyhafőnöke. Utóbbi a magasabb, fiatalabb, és ezt csak azért mondom, mert nem éreztem, hogy elég ismertek lennének, rendesen fel lennének vezetve - mellesleg érezhetőn lámpalázasak is voltak -, ahogy a műsor szempontjából Pintér Katalin, a Gerbeaud étterem tulajdonosa sem volt felépítve, és láthatóan a szerepköre sem volt tisztázva- hol ő volt a műsorvezető, hol Ördög Nóra, elég zavarba ejtő módon, és ez mindkét fél arcán látszott is. Nem is kicsit.

A műsor készítői nyilván azt gondolták, nem ők a fontosak, a celebek majd viszik a műsort, de nem viszik. Stohl András volt szokása szerint felpörögve, illetve Bíró Ica volt valamilyen kiabálós trippen, Cseke Katinka pedig most is happy volt, mint mindig, a többiek viszont inkább csak lézengtek. A celebvilág nyilván új Liu Shaolin Sándornak, és folyton csak mosolygott, de azt hitte, hogy ennyi elég is, Kálloy-Molnár Péter mintha még fel sem ébredt volna, Dr. Gyarmati Andrea pedig láthatóan nagyon nem akart ott lenni. Persze celebek, ezer éve járnak minden műsorba, ahová hívják őket, rutinból hozzák is a figurát, de amikor a második feladatban tengeri herkentyűkkel kellett dolgozniuk, csak kiderült, hogy egy főzőműsorban nem árt, ha olyan versenyzők vannak, celebek vagy sem, akik tudnak főzni. Gyarmati Andrea alacsony hőfokra rakta be a tintahalat a sütőbe (!), Kálloy-Molnár pedig majdnem elhányta magát, amikor garnélarákkal és tintahallal kellett dolgoznia.

Szinte mindenki másnak is gondot okoztak ezek az alapanyagok, ahogy az előző feladatban sem ismerték fel a különböző halfajtákat - volt, aki keverte a lazacot a harcsával - és még így is megdicsérték őket, mert a zsűri nagyon elnéző volt mindenkivel. Persze szórakoztató lehetett volna a sok ügyetlenkedés, de az egész olyan hihetetlenül alacsony energiaszinten futott, hogy ébren maradni is nehéz volt rajta.