Még 5 sztár, aki majdnem meghalt filmforgatás közben

Johnny Depp leesett a lóról, Stallone Rambóként ugrott rosszul, Uma Thurmant majdnem elcsapta egy furgon. Rendhagyó tévéajánló.

Hétfői tévéajánlónkban ezúttal a múlt héten bemutatott összeállításunkat folytatjuk: összeszedtünk öt újabb szörnyű forgatási balesetet, ami kis híján derékba törte egy-egy hollywoodi sztár karrierjét.

Hétfő: John Rambo

Sylvester Stallone már az előző válogatásunkba is bekerült azzal a pofonnal, amit Dolph Lundgrentől kapott a Rocky 4 forgatásán, és kórházba is került miatta. A régi idők nagy akciósztárja nem járt jobban másik kultikus műve, a Rambo forgatásán sem, ahol minden akciójelenetet kaszkadőr nélkül, saját maga csinált meg. Amikor azonban biztonsági kötél nélkül ugrott át egy szikláról egy fára, eltört a bordája.

Aki gyerekkorában karcos, ugráló képű, rongyosra másolt VHS-kazettán látta a Rambo-trilógiát, bizonyára majd' kiugrott 10 évvel ezelőtt a bőréből, amikor mozikba került a vietnami veterán utolsó bevetése. Aminek a végén jó öreg John komótosan hazaballaghatott végre, vállán a hálózsákjával, anélkül, hogy a seriff meg az emberei zaklatnák.

Kedd: Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

Johnny Depp a 2013-as westernvígjátéka, A magányos lovas forgatásán járt pórul: egy vad üldözési jelenetben meglazult a nyerge, és lebucskázott a lova hátáról. A lába viszont beakadt, így ott fityegett magatehetetlenül a paripa oldalán, és csak a vakszerencsének köszönhette, hogy nem ütötte be a fejét egy kőbe, vagy nem rúgta meg a ló. A végén nagy nehezen azért sikerült kiszabadítania magát.

Johnny Depp és a Disney alighanem az Ítéletnapig fogják gyártani a Karib-tenget kalózai-filmeket, főleg akkor, ha mindegyikkel 1 milliárd dollár körüli bevételt tudnak generálni. A 15(!!!) éve népszerű széria ötödik felvonásában a simlis Jack Sparrow Poszeidón legendás szigonyát keresi, mivel csak ezzel állíthatja meg halottjaiból feltámadt régi ellenfelét, a gonosz Salazar kapitányt (Javier Bardem) és rettegett szellemkalózait

Szerda: Ponyvaregény

Uma Thurman a múlt héten pont azzal került be a vezető mozis hírek közé, hogy közzétett egy videót, amin jól látszik, hogy súlyos autóbalesetet szenvedett a Kill Bill forgatásán, a film producerei azonban ezt éveken keresztül titokban tartották. Évekkel később szintén egy nem megfelelő körültekintéssel előkészített járművel gyűlt meg a baja: a 2010-es Villámtolvaj forgatásán elengedett az egyik kisteherautó fékje, és elkezdett a színésznő felé robogni – még szerencse, hogy a felvételnél jelen lévő Pierce Brosnan időben kapcsolt, vérbeli James Bondként beugrott a furgonba, és megakadályozta a tragédiát.

Uma Thurman legismertebb filmje, a Ponyvaregény lassan 25 éves lesz, de a mai napig nem veszített semmit a frissességéből, a humorából és a sokkoló jeleneteiből. A film sztorija valójában eléggé semmitmondó, hiszen voltaképp néhány pitiáner bűnöző (többek között két folyamatosan dumáló bérgyilkos és egy lecsúszott bokszoló) szerencsétlenkedését követhetjük benne nyomon. A lényeg épp ezért nem is ez, hanem a tálalás, vagyis Tarantino zseniális dialógusai és a jól megválasztott kísérőzene, ami miatt a mai napig is idézgetünk a filmből és persze utánozzuk Travolta táncmozdulatait a házibulikban.

Csütörtök: Nim szigete

Gerard Butler sem az a fajta fickó, aki mellett sok dolga van a kaszkadőröknek: előszeretettel forgatja saját maga a veszélyes jeleneteket. Így volt ez a 2012-es szörfös filmje, a Mavericks forgatásán is, ahol rosszul mérte fel a természet erejét, és kis híján megfulladt, amikor egy hatméteres gigahullám lenyomta a víz alá.

Butler 10 évvel ezelőtt egy másik tengerparti mókázásokban tobzódó filmet is forgatott: a Nim szigetében egy olyan kislány apját alakítja, aki egy trópusi szigeten lakik, és falja Alexandra Rover írónő kalandregényeit. Csakhogy Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren, a magára maradt kislány pedig csak kedvenc regényhőse, Alex Rover segítségében bízhat – aki történetesen szintén úgy néz ki, mint Gerard Butler!

Péntek: The Expendables - A feláldozhatók

Nem vitás, hogy Jason Statham korunk egyik leghíresebb, karrierje csúcsán lévő, közkedvelt akcióhőse. Aki a való életben is derekasan helytáll, ha veszélyben élete: az Expendables 3 bulgáriai forgatásán ugyanis az egyik üldözési jelenetben megadta magát az általa vezetett teherautó fékje, és beleborult a Fekete-tengerbe! A kopasz sztár szerencsére megőrizte a hidegvérét, és a víz alatt sikeresen kiszabadult a többtonnás járműből, majd a felszínre úszott – pont úgy, ahogy azok az akcióhősök, akiket a vásznon alakít!

A Feláldozhatók-trilógia első részét aligha kell bemutatni az akciófilmek szerelmeseinek. Ez volt az a 2010-es film, amihez Sylvester Stallone összetrombitálta az összes olyan színészt, akinek a verekedésein generációk nőttek fel a '80-as és a '90-es években tomboló VHS-láz idején. Ám mivel akkoriban leginkább az egyszemélyes hadsereg-típusú tesztoszteron-maratonok voltak divatban, senki sem forgatott olyan filmet, amiben együtt szerepelt volna az összes kedvencünk, vagyis Stallone, Schwarzenegger, Bruce Willis, Doplh Lundgren és Jet Li. Stallone viszont a rajongók legnagyobb örömére nemcsak összehozta ezt a mókás öregfiúk válogatottat, de a folytatásokban bevette a csapatba Jason Statham mellé Van Damme-ot, Harrison Fordot, Chuck Norrist, Wesley Snipest és Antonio Banderast is! 

(A fenti baleseteket a Sliptalk hasonló összeállításából gyűjtöttük ki.)