Még 5 sztár, akik nagyon vicces mellékszerepeket kaptak a Jóbarátokban

Emlékszel még mit csinált Brad Pitt és Van Damme a világ legviccesebb vígjátéksorozatában? Hát arra, hogy melyik szereplővel jött össze Bruce Willis?

Múlt heti rendhagyó tévéajánlónkban Freddie Prinze Jr., Charlie Sheen, George Clooney, Charlton Heston és Ben Stiller vicces vendégszerepléseit mutattuk be. Most folytassuk a sort Noah Wyle-lel, Van Damme-mal, Brad Pitt-tel, Bruce Willisszel és Robin Willamsszel!

Hétfő: Vészhelyzet

Noah Wyle-t Vészhelyzet Carter dokijaként szerette meg a fél világ, később pedig ő lett „a szegény ember Indiana Jonesa”: a Könyvtáros-filmekben és a tévésorozatban is ősi ereklyék után kutatott a Föld legegzotikusabb szegleteiben. Érdekesség, hogy Noah Wyle volt a másik doki George Clooney mellett, akik ellátták az első évadban a baleseti sebészeten Rachelt, miután lezuhant a tetőről a karácsonyi égősorba belegabalyodva.

Ha van tévésorozat, amit nem kell bemutatni a Port.hu olvasóinak, az a Vészhelyzet, hiszen Ross doki, Carter doki, Benton doki, Green doki, Kovac doki, Weaver doktornő, Corday doktornő, Hathaway nővér és a többiek szinte ugyanolyan kedves vendégek (sőt, családtagok!) lettek a magyar háztartások számára, mint a gazdagréti lakótelep Mágenheim dokija és Lenke nénije, vagy Jockey, Bobby és a többi ármánykodó dallasi olajmágnás.

Kedd: Oroszlánszív

Jean-Claude Van Damme 1996-ban igazi akciófilmes ikonnak számított már, olyan filmekkel a háta mögött, mint a Dupla dinamit, a Véres játék, a Kickboxer, a Tökéletes katona, az Időzsaru és a Street Fighter, így nem csoda, ha meghívást kapott a Jóbarátokba is – ahol saját magát, a '90-es évek akciófilmes ikonját alakította, aki épp a Central Perk kávézó mellett forgat, Rachel és Monika legnagyobb örömére!

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme, aki egyben a film forgatókönyvírója is!) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

Szerda: Benjamin Button különös élete

Brad Pitt 2001-ben még Jennifer Ansitonnal járt, ennek köszönhetően kapott egy kis mellékszerepet a Jóbarátokban. Egy Will Colbert nevű srácot alakított, Ross gimnáziumi osztálytársát, aki New Yorkban vendégeskedik hálaadáskor, a suliban anno viszont még egy kiközösített, irigy és kövér kisfiú volt, aki barátok híján Rosszal volt kénytelen megalapítani az Utáljuk Rachelt! Klubot.

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

Csütörtök: Hasonmás

Bruce Willis annak idején A simlis és a szende című tévésorozattal kezdte a hollywoodi karrierjét, így bizonyára rutinból lenyomta azt a pár Jóbarátok epizódot 2000-ben, ahol Pault, Rachel kicsit talán már idős, de magát még mindig verhetetlen szexmasinának gondoló pasiját alakította. Ez már eleve vicces szituációkat szült, ám az alkotók csavartak még egyet a dolgon: Paul lánya nem mással randizgatott ekkor, mint Rachel exbarátjával, Ross Gellerrel!

Az emberek tökéletes biztonságban és kényelemben élnek. Helyettük ugyanis saját, tökéletes robot hasonmásaik végzik el a mindennapi teendőket. A tökéletesnek hitt rendszer azonban váratlanul megbomlik, amikor megölnek néhány felhasználót. Greer FBI-ügynökre (Bruce Willis) vár a feladat, hogy kinyomozza, mi történt. Minél többet megtud az ügyről, annál meglepőbb dolgokra bukkan. A fenyegető összeesküvés leleplezése érdekében a hasonmása helyett kénytelen személyesen végezni a nyomozást, ami új veszélyek elé állítja a robotok között.

Péntek: Jumanji

A 2014-ben elhunyt vígjátékkirály, Robin Williams 1997-ben vendégszerepelt a Jóbarátokban: egy elég hangosan beszélő, Thomas nevű fickó volt, aki pont csúcsidőben panaszkodott a Cenral Perkben a cimborájának (Billy Crytal) a romokban heverő családi életéről – így aztán Monica, Ross, Rachel, Chandler és a többiek minden szót hallottak.

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.