Még 5 sztár, akikről nem is gondoltad volna, hogy benne volt a Jóbarátokban!

Mit csinált a világ legviccesebb sorozatában Winona Ryder? Hát Jeff Goldblum? No és Danny DeVito? Rendhagyó heti tévéajánló.

Több cikkben is bemutattuk már itt a Port.hun, milyen mókás mellékszerepeket kaptak a Jóbarátokban olyan sztárok, mint Charlie Sheen, George Clooney, Charlton Heston, Ben Stiller és Freddie Prinze Jr. vagy épp Noah Wyle, Van Damme, Brad Pitt, Bruce Willis, Robin Willams és persze Julia Roberts, Christina Applegate, Billy Crystal, Reese Witherspoon, Gary Oldman valamint Hugh Laurie, Brooke Shields, Sean Penn, Susan Sarandon és Tom Selleck. Az impozáns névsorba most Winona Rydert, Jeff Goldblumot, Anna Farist, Jon Favreaut és Danny DeVitót is felvesszük egy rendhagyó heti műsorajánló keretében!

Hétfő: Jóbarátok

Winona Ryder 2001-ben szerepelt a Jóbarátokban. Ő volt Melissa Warburton, Rachel régi osztálytársa, akit egy mámoros főiskolai buliban Rachel részegen megcsókolt – és most évekkel később újra találkoztak New Yorkban.

A nagysikerű, 10 évadot megélt tévésorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. A sorozat főszereplői Rachel, az elkényeztetett apuka-kislánya; Monica, a kényszeresen rend- és tisztaságmániás szakács; Chandler, a viccelődő okostojás; Joey Tribbiani, a csajozógép színész; Ross Geller, a stréber paleontológus és Phoebe, a szórakozott hippi.

Kedd: Ébredj velünk

Jeff Goldblum egy nagyon vicces epizódszerepet kapott a Jóbarátok 9. évadában: ő volt Leonard Hayes, a híres rendező, aki egy castingra hívta Joeyt – akinek ekkor már kegyetlenül kellett pisilnie, és mindenféle hülye pózokban, rögtönözve mondta el a szövegét.

Az Ébredj velünkben a tévés Becky Fuller (Rachel McAdams) szerkesztői állást kap a Pirkadatnál, az országos, ám a nézettségi verseny utolsó helyén álló reggeli híradónál, ahol Jeff Goldblum karaktere a főnök. A riporternő nagy lelkesedéssel veti magát a munkába, és ügyesen megszerzi a talonba tett legendás műsorvezetőt, Mike Pomeroyt (Harrison Ford) is. A morcos férfi azonban nem hajlandó együttműködni vele, és különösen nem a Pirkadat női sztárműsorvezetőjével (Diane Keaton). Összecsapásaik már a műsor létét fenyegetik. Becky kétségbeesetten küzd azért, hogy megmentse a jó hírét, az állását, és magát a műsort.

Szerda: Movie 43

Anna Farisra azért valószínűleg elég sokan emlékeznek a Jóbarátok-rajongók közül, hiszen ő volt a Erica, a naiv, szőke béranya, aki kihordta Monica és Chandler ikreit.

A Movie 43 egy szkeccsfilm-sorozat, ami 15 különböző paródiát köt össze különböző helyszínekkel és forgatókönyvekkel, olyan sztárok főszereplésével, mint Emma Stone, Chloë Grace Moretz, Gerard Butler, Hugh Jackman, Elizabeth Banks, Kristen Bell, Kate Winslet, Naomi Watts, Anna Faris, Uma Thurman, Chris Pratt és Halle Berry.

Csütörtök: Az ifjú Sheldon

Jon Favreau egy igazi reneszánsz ember Hollywoodban: nem elég, hogy ő a romkomok és blőd vígjátékok örökös duci mókamestere, de mostanra már íróként, rendezőként és producerként is aranytojást tojó tyúkká vált, akire olyan húzócímeket bíznak, mint A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály vagy a Mandalorian című Star Wars sorozat. A Jóbarátokban 1997-ben tűnt fel: ő volt 6 epizód erejéig a dúsgazdag cégvezér, Pete Becker, aki Monicával randizgatott igen sajátos stílusban – pizzázni például egyenesen a római Colosseumhoz mentek. Kicsit már ebben a figurában is benne volt Tony Stark vicces playboy énje, nem csoda, hogy 10 évvel később Favreau rendezte meg a Vasembert. 

Favreau rendezőként és producerként jegyzi az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozat előzményszériáját, ami a 9 éves Sheldon Cooper és családja megpróbáltatásait követi nyomon. Nem könnyű a matekzseni gyerkőc élete Texasban, ahol a templomba járás és az amerikai foci a király. Miközben a tehetséges, ám kissé naiv és sérülékeny Sheldon a világgal foglalkozik, a családjának meg kell találnia a módját, hogy alkalmazkodjon hozzá. És nem elég, hogy Sheldon nincs egy intellektuális szinten a szüleivel és a testvéreivel, az iskolában is rendre gondjai vannak.

Péntek: Dögölj meg, drága Mona!

Danny DeVito kétség kívül Hollywood egyik legviccesebb, veterán komikusa. Ennek jegyében született meg a fergeteges cameója is a Jóbarátok utolsó évadában: rendőrnek öltözött chippendale fiú volt Phoebe lánybúcsúján!

A gyűlölt Mona Dearly autójával a Hudson folyóban landolt, miután szorgos kezek megbuherálták a fékjét. A cseppet sem egyszerű ügyet Wyatt Rash rendőrfőnök (Danny DeVito) kénytelen felgöngyölíteni. Kiderül, hogy nemcsak Mona volt az egyetlen rémség a városban. Ott van például Rona, a bővérű pincérnő (Jamie Lee Curtis), akinek az sem okoz problémát, hogy egyszerre elcsábítsa Mona férjét és fiát. A kissé pszichopata kinézetű Bobby Calzone (Casey Affleck) és menyasszonya komoly lelki sérüléseket szenvedtek Mona terrorja miatt. Sőt az áldozat még a rendőrfőnök helyettesének is megkeserítette az életét. A nyomozás legfőbb kérdése, melyet Rash minden egyes alkalommal feltesz magának: ki kívánta Mona halálát? A válasz pedig mindig ugyanaz a kérdés: ki nem?