Még Anthony Hopkins sem tudta, miről szól a Westworld

Az Entertainment Weekly interjút készített Sir Anthony Hopkins-szal, aki elárult néhány érdekes dolgot a forgatásról és a karakteréről.

A tegnap véget ért Westworld hétről-hétre megdolgoztatta a nézőit, minden rész után újabb elméletek születtek, és még mi is beszálltunk a nagy spekulálásba. A Jonathan Nolan és Lisa Joy (és J.J.Abrams, a főgonosz rejtvénygyáros) páros egy csomó bullshittel kibélelt, túlgondolt, de egyébként remek sorozatot tett elénk, és ha valaki nem kapott rögtön agygörcsöt az első néhány rész után és hagyta ott dühösen a fenébe, tényleg egy izgalmas játékra hívták a nézőt.

Az Entertainment Weekly interjújában Hopkins a következőket mesélte a sorozatról:

  1. Amikor először beszélt Nolannal, csak annyit tudott, hogy “valami doktort” kell eljátszania, aki megépítette a Westworldöt. “Olyan, mint Walt Disney?” - kérdezte Hopkins, mire Nolan azt mondta, hogy nem, inkább olyan, mint Frankenstein. Erre Hopkins azonnal elvállalta a szerepet.
  2. Elképzelése sem volt, hová fog kilyukadni a történet. Amikor rákérdezett, Nolanék csak annyit mondtak neki, hogy nem árulhatják el.
  3. Mindig csak az aktuális epizód forgatókönyvét kapta meg, amiből egy csomó részt kitakartak. Ennek Hopkins cseppet sem örült, hiszen ha nem láthatja át az egész történetet, a szerepét sem tudja normálisan megformálni.
  4. Dr. Fordot Alec Guiness Nicholson ezredeséhez hasonlítja a Híd a Kwai folyónból. Az ezredes tisztában van azzal, hogy a hidat, amit kényszerből építenek, az ellenség mérhetetlen pusztításra fogja felhasználni, de ő mégis azt akarja, hogy tökéletes legyen. Végül rádöbben, hogy mit tett és ez az életébe kerül.

Hopkins mesél még a mai technika iránti viszonyáról, Istenről és arról, hogy A bárányok hallgatnak után nem lett volna szabad még kétszer eljátszania Hannibal Lectert. A teljes interjút az Entertainment Weekly-n lehet elolvasni.