Még mindig a Forrest Gump a Port-olvasók egyik kedvenc filmje: 2. helyen áll a TOP100-as listán!

A héten megint megnézhetjük Tom Hanks kultikus szatíráját, de toplista más közönségkedvenceit is el lehet majd csípni valamelyik tévécsatornán.

Hétfő: Blöff

Örök vita a filmrajongók közt, hogy Guy Ritchie az 1998-as A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső vagy az idén 20 éves Blöff miatt vonult-e be úgy a filmtörténelembe, mint az eszelősen vicces és meglepő fordulatokkal teli krimik mestere.

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit. A Blöff jelenleg a 24. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Kedd: Gran Torino

Clint Eastwood 2008-ban forgatta le a színészi karrierjét megkoronázó mesterművét, az utolsó olyan filmek egyikét, amelynek nemcsak a rendezője, de egyúttal a főszereplője is ő. Walt Kowalski, a koreai veterán és nyugdíjas autószerelő egyedül él a felesége halála óta. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzéseit.

Az ellentét csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a férfi féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét. A Gran Torino jelenleg a 10. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Szerda: Good Will Hunting

Matt Damon és Ben Affleck ennek a filmnek a forgatókönyvéért kaptak 1998-ban Oscar-díjat. Matt Damon alakítja benne Will Huntingot, aki még csak 20 éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből, és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat.

Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit, és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem. A Good Will Hunting jelenleg a 25. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Csütörtök: Forrest Gump

Tom Hanks sokáig úgy volt elkönyvelve Hollywoodban, mint a jóképű, jólelkű, jó humorú srác, aki bármilyen vígjátékkal és romkommal meg tudja hódítani a nézők szívét. A nagy fordulópont a Philadelphia és a Forrest Gump volt a karrierjében: mindkettőért Oscar-díjat kapott, és innentől kezdve már komolyabb drámákhoz is hívták főszereplőnek.

Az 1994-es Forrest Gump évek óta a Port.hu olvasók kedvenc filmje – csak A remény rabjai előzi meg. A sztorit mindenki ismeri: Forrest Gump nem éppen a legfényesebb elme, de jelen volt a XX. századi Amerika minden fontos eseményénél az '50-es évektől a '70-es évekig. Találkozott Elvisszel és Kennedyvel, harcolt Vietnamban, pingpongbajnok lett, és még ha nem is értette, mi történik épp körülötte, a barátain mindig segített. A Forrest Gump jelenleg a 2. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.

Péntek: Eredet

Telik az idő: bizony már Christopher Nolan kultfilmje, az Eredet is 10 éves lesz idén! A törtéent főszereplője, Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) az ipari kémkedés legzseniálisabb bűnözője, aki mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata az álomfázisba jut, ő belopózik az elméjükbe, és hozzáfér a legtitkosabb információkhoz is.

Saito (Ken Watanabe) visszautasíthatatlan és életveszélyes ajánlattal keresi fel hősünket. Egy gondolatot kell elültetnie a haldokló milliárdos, Maurice Fisher (Pete Postlethwaite) tudatalattijába úgy, hogy a célszemély halálos védelmi rendszerrel felvértezett elméje ne kaphassa el. Legjobb emberét, Arthurt (Joseph Gordon-Lewitt) bízza meg a csapat összeállításával. Az Eredet jelenleg a 30. helyen áll a Port.hu-olvasók kedvenc filmjeinek TOP100-as listáján.