Meghalt a Dallas egyik szereplője

Jared Martin, aki a legendás sorozatban Dusty Farlow-t, Samantha szeretőjét alakította, 75 éves volt.

Jared Martin 75 éves volt, hasnyálmirigyrákban hunyt el, a hírt fia, Christian Martin megerősítette a The Hollywood Reporternek.

 

A színész Brian De Palma szobatársa volt a Columbia Egyetemen, és játszott a rendező első filmjében, a Murder à la Modban. Martin számára az ismertséget a tévésorozatok hozták el, a Dallas egyik főszereplője volt: Dusty Farlow-t, a rodeó cowboy-t alakította, aki elcsábította Samanthát. A sorozatban aztán egy repülőgép-szerencsétlenségben elvileg meghalt volna, de a nézők annyira szerették a karaktert, hogy a készítők kénytelenek voltak „feltámasztani”, bár tolószékben folytatódott a szereplő élete. 

A színész Brian De Palma debütáló filmjében egy őrült fotóst alakított, aki imádta áldozatai vérét lenyalni. Martin egy interjúban elmondta, hogy a rendező Hershey szirupot használt vér gyanánt, és 35 dollárt fizetett neki a szerepért.

Martin karrierje során több tévésorozatban is szerepelt, pl. a Columbóban, a Knight Riderben és a Világok harcában is. A hírnevet mégis a Dallas hozta meg neki: 1979-ben szerződött a sorozathoz: Steven "Dusty" Farlow-t, a cowboy-t alakította, aki a sorozatbeli Clayton Farrow örökbefogadott fia volt. Dusty-t aztán a sorozat készítői egy repülőgép-szerencsétlenségben „elpusztították volna”, de miután a sorozat évadának utolsó részében egy ismeretlen lelőtte Jockey-t, a Las Vegas-i bukmékerek és a nézők is elkezdték sulykolni, hogy Dusty volt a tettes, így az alkotók kénytelenek voltak visszahozni a karaktert a sorozatba.

„Az ügynököm így szólt: »Készülj fel, vissza fognak hozni téged.«” - emlékezett egy interjúban Martin. „Én azt mondtam: »Hogyan? Halott vagyok.« Erre az ügynököm: »Ó, ez itt Hollywood! Valamit majd kitalálnak!«” És így is lett.

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu