Meghalt a Dallas egyik szereplője

Jared Martin, aki a legendás sorozatban Dusty Farlow-t, Samantha szeretőjét alakította, 75 éves volt.

Jared Martin 75 éves volt, hasnyálmirigyrákban hunyt el, a hírt fia, Christian Martin megerősítette a The Hollywood Reporternek.

 

A színész Brian De Palma szobatársa volt a Columbia Egyetemen, és játszott a rendező első filmjében, a Murder à la Modban. Martin számára az ismertséget a tévésorozatok hozták el, a Dallas egyik főszereplője volt: Dusty Farlow-t, a rodeó cowboy-t alakította, aki elcsábította Samanthát. A sorozatban aztán egy repülőgép-szerencsétlenségben elvileg meghalt volna, de a nézők annyira szerették a karaktert, hogy a készítők kénytelenek voltak „feltámasztani”, bár tolószékben folytatódott a szereplő élete. 

A színész Brian De Palma debütáló filmjében egy őrült fotóst alakított, aki imádta áldozatai vérét lenyalni. Martin egy interjúban elmondta, hogy a rendező Hershey szirupot használt vér gyanánt, és 35 dollárt fizetett neki a szerepért.

Martin karrierje során több tévésorozatban is szerepelt, pl. a Columbóban, a Knight Riderben és a Világok harcában is. A hírnevet mégis a Dallas hozta meg neki: 1979-ben szerződött a sorozathoz: Steven "Dusty" Farlow-t, a cowboy-t alakította, aki a sorozatbeli Clayton Farrow örökbefogadott fia volt. Dusty-t aztán a sorozat készítői egy repülőgép-szerencsétlenségben „elpusztították volna”, de miután a sorozat évadának utolsó részében egy ismeretlen lelőtte Jockey-t, a Las Vegas-i bukmékerek és a nézők is elkezdték sulykolni, hogy Dusty volt a tettes, így az alkotók kénytelenek voltak visszahozni a karaktert a sorozatba.

„Az ügynököm így szólt: »Készülj fel, vissza fognak hozni téged.«” - emlékezett egy interjúban Martin. „Én azt mondtam: »Hogyan? Halott vagyok.« Erre az ügynököm: »Ó, ez itt Hollywood! Valamit majd kitalálnak!«” És így is lett.