Meghalt a Két pasi – meg egy kicsi sztárja

77 éves korában hirtelen szívmegállás következtében elhunyt Conchata Ferrell amerikai színésznő. Ő alakította a Két pasi – meg egy kicsi című sitcom legszimpatikusabb figuráját, Bertát, a házvezetőnőt.

Az 1943-ban Nyugat-Virginia államban született Ferrell október 12-én távozott egy kaliforniai, Sherman Oaks-i klinikán. Férje még júliusban arról számolt be, hogy a színésznő – aki májusban szívrohamot kapott – átkerült egy ápolási intézménybe, miután több mint egy hónapon át az intenzív osztályon kezelték. Conchata Ferrell a színpadon, off-Broadway produkciókban kezdte a pályát, majd 1974-ben a tévében is debütált.

Első mozifilmes szerepét Sidney Lumet 1976-os Hálózatában kapta, majd a nyolcvanas-kilencvenes években olyan filmekben játszott, mint a Julia Roberts-féle Mystic Pizza, az Ollókezű Edward, a Tiszta románc vagy az Oliver Stone által rendezett Ég és föld. Habár első Emmy-jelölését már 1992-ben megkapta (az L.A. Law című jogi sorozatban nyújtott alakításáért), a nagy áttörést a sok kis mellékszerep után a Két pasi – meg egy kicsi Bertája hozta meg a számára, akit 2003-tól kezdve tizenkét évadon át formált meg. Ahogy arról korábban már írtunk,

a színésznő karakterét az alkotók eredetileg nem szánták visszatérő karakternek, de a nézőknek annyira tetszett Ferrell játéka, hogy végül a második évadtól kezdődően állandó szereplőt csináltak belőle.
Ferrell a Két pasi – meg egy kicsiben. Forrás: Cliff Lipson / CBS via Getty Image

 

A sztár ezenkívül pályája során olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Jóbarátok, a Vészhelyzet, a Sabrina, a tiniboszorkány vagy a Grace és Frankie, de játszott az Erin Brockovich: Zűrös természet, a K-PAX – A belső bolygó és A kismenő című filmekben is. Utolsó színészi munkáját, egy Deported című vígjátékot jövő áprilisban mutatják be az amerikai mozik.

Conchata Ferrellt férjén kívül Samantha nevű lánya gyászolja, de természetesen a Két pasi – meg egy kicsit forgalmazó Warner Bros. TV és a sitcombeli partnere, Jon Cryer is megemlékezett róla. „Csodálatos ember volt.

Berta házsártos természete abszolút írói lelemény volt, Conchata valódi ereje a meleg hangú beszélgetésekben és az érzékenységében rejlett.

Zokogok a nő miatt, aki mindig hiányozni fog, és amiatt az öröm miatt is, amit oly sokunk életébe hozott, de most elveszítettük” – írta a színész a Twitteren.


(via Independent)