Meghalt a Ki ez a lány? című sorozat alkotója

A Betty, a csúnya lány című kolumbiai szappanopera amerikai remake-jének egyik ötletgazdája, Silvio Horta mindössze 45 éves volt.

Horta – akinek a halálát ügynöke is megerősítette – állítólag öngyilkosságot követett el: holttestét egy miami motelszobában találták meg, meg nem erősített források szerint fegyverlövéssel végzett magával.

„Meg vagyok döbbenve és összetört a szívem a lesújtó hírek hallatán,

miszerint a Ki ez a lány? ötletgazdája, Silvio Horta meghalt. Tehetsége és kreativitása hatalmas örömmel és ragyogással töltött el engem, ahogy sokan másokat is. Sokat gondolok a családjára és a szeretteire, akik most nagyon szenvedhetnek – és a teljes Ki ez a lány? csapatra is, akik mélyen átérzik ezt a veszteséget” – írta ki a Ki ez a lány? főszereplőnője, America Ferrera az Instagramra.

 

 

A színésznő a megemlékezés mellé egy fotót is kirakott: ezen őt magát láthatjuk, Horta és Salma Hayek társaságában. A kép a 2007-es Golden Globe-gálán készült, amikor a Ki ez a lány? elnyerte a legjobb vígjátéksorozat, Ferrera pedig a „legjobb női alakítás vígjátéksorozatban” díját. Hayek volt a 2006 és 2010 között futott széria egyik executive producere és mellékszereplője.

A Miamiban kubai szülők gyermekeként 1974-ben született Silvio Horta halála előtt a Foxnál dolgozott egy Mary J. Blige-dzsal közös projekten. A Move címre hallgató mű Laurieann Gibson koreográfus életét és pályáját dolgozza fel, aki olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Beyoncé vagy Michael Jackson. Hortának egyébként a Ki ez a lány? mellett olyan alkotások forgatókönyve fűződik a nevéhez, mint a Rémségek könyve című horrorfilm Jared Letóval, a The Chronicle című sci-fi sorozat vagy a The Curse of the Fuentes Women című tévéfilm.


(via Independent)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.