Meghalt a Will és Grace sztárja

Shelley Morrison 83 éves volt. A sorozat 68 részében szerepelt – most mind a négy főszereplő kedves szavakkal emlékezett meg róla.

Morrison december 1-jén hunyt el a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben, szóvivője közlése szerint egy rövid betegséget követően, szívelégtelenségben. A színésznő egyébként kétszeres ráktúlélő volt (korábban mellrákban és tüdőrákban is szenvedett). A bronxi születésű művész több mint ötven éven át tevékenykedett a szórakoztatóiparban, de a legtöbben a Will és Grace-ből ismerik.

Forrás: Jennifer Lourie / Getty Images

 

A sitcomban Morrison nyolc évadon át, 1999 és 2006 között összesen 68 epizódban alakította Rosario Salazart, Karen házvezetőnőjét. A színésznő a sorozat első két évadában még csak rendszeresen visszatérő szereplő volt, majd a harmadik évad elejétől főszereplővé vált. A Rachel Mitrani néven született művész pályája során főleg latino szerepeket alakított: a Will és Grace-en kívül láthattuk még a Bolond szél fúj című romkomban és olyan további sorozatokban, mint A nevem Earl, a Columbo vagy a San Francisco utcáin. Shelley Morrisont férje, Walter Dominguez és hat közös gyermekük gyászolja.

Meg persze a kollégák. „Most kaptam a hírt telefonon, hogy Shelley Morrison eltávozott. Nehéz a szívem, és gondolataim Shelley-nél, szeretett férjénél és gyermekeiknél járnak. Köszönöm neked a barátságot és a közös munkát, Shell! Nagyszerű dolgokat hoztál létre a világban, hiányozni fogsz!” – írta a Twitteren a Karent alakító Megan Mullally.

„Ó, Shelley, micsoda veszteség! A mi kedves Rosariónk eltávozott. Shelley karrierje évtizedeket ölelt fel, de nekünk mindig a mi kedves Rosie-nk marad. Walternek és a teljes családnak pedig szívem minden szeretetét küldöm” – rakta ki Debra Messing (Grace), egy, a Will és Grace-ből származó jelenettel együtt.

„Shelley csodálatos lélek és nagyszerű színész volt. Ahogy évadról évadra megformálta Rosariót, az egyszerre volt árnyalt és hiteles, illetve frenetikus. Mindenkinek hiányozni fog a Will és Grace csapatából, amelynek fontos része volt. Walternek és Shelley egész családjának részvétemet küldöm” – így Eric McCormack (Will).

Végül Sean Hayes (Jack) a „Micsoda szomorú hír! A mi szeretett Shelley Morrisonunk ma elhunyt. Shelley elképesztő személyiség volt, és neki volt a legnagyobb szíve. A „Will és Grace család” tagja volt, és nagyon fog hiányozni. Lélekben a családjával vagyok” sorokkal emlékezett meg egykori kollégájáról.


(via Deadline)