Meghalt Leslie Jordan, a Will és Grace sztárja

Az Emmy-díjas komikus 67 évesen hunyt el, miután autóbalesetet szenvedett Los Angelesben.

Október 24-én, 67 éves korában egy Los Angeles-i autóbalesetben meghalt Leslie Jordan Emmy-díjas amerikai színész. A tévénézők leginkább a Will és Grace és az American Horror Story című sorozatokban nyújtott alakításairól ismerhették Leslie Jordant, de azzal is nagy népszerűségre tett szert, hogy a világméretű koronavírus-járvány idején és a lezárások idején napi Instagram-videókkal próbált jó hangulatot teremteni, és anekdotákkal, valamint rövid jelenetek eljátszásával igyekezett tartani a lelket az emberekben.

Los Angeles Times rendőrségi forrásai szerint a komikus egy épületbe csapódott a kocsijával, és a helyszínen életét vesztette.  Egyelőre azonban nem világos, hogy a színész a balesetben vesztette-e életét, vagy amiatt ment neki az épületnek, mert rosszul lett a volán mögött (a közösségi médiában neki címzett búcsúüzenetekben egyébként ezen utóbbi verziót nevezte meg az egyik kollégája a halál okaként).

Így örült Leslie Jordan a Will és Grace c. sorozattal 2006-ban elnyert Emmy-díjnak (forrás: Mathew Imaging / FilmMagic for Academy of Television Arts and Sciences / Getty Images)

 

Eric McCormack, aki a Will és Grace egyik címszereplőjét, Will Trumant alakította  a sorozatban, így emlékezett meg a közösségi oldalán Leslie Jordanről:

Összetörtem, amikor megtudtam, hogy elvesztettük Leslie Jordant, a legviccesebb és legflörtölősebb déli úriember, akit valaha ismertem. Az öröm és a nevetés, amit minden egyes Willand és Grace epizódba behozott, tapintható volt. 30 évvel korábban távozott. Szerethető, kedves ember voltál.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Eric McCormack (@eric_mccormack) által megosztott bejegyzés

 

Sean Hayes, aki Jack McFarlandet alakította a Will és Grace-ben, szintén a közösségi oldalán búcsúzott a komikustól:

Összetört a szívem. Leslie Jordan volt az egyik legviccesebb ember, akivel valaha volt szerencsém együtt dolgozni. Mindenki, aki valaha is találkozott vele, imádta őt. Soha senki nem lesz hozzá fogható. Egyedülálló tehetség, hatalmas, gondoskodó szívvel. Hiányozni fogsz, drága barátom!

 

Lynda Carter színésznő, a '70-es évek Wonder Womanja így emlékezett meg elhunyt kollégájáról:

Leslie Jordan sokak arcára mosolyt varázsolt, különösen a világjárvány idején készült videóival. Micsoda bravúr, hogy ilyen nehéz időkben mindannyiunkat megnevettetett és összekötött... Olyan kegyetlen érzés, hogy ez [a tragédia] megtörténhetett egy ilyen nemes lélekkel.

 

George Takei, aki a klasszikus Star Trek tévésorozatban és a korai mozifilmekben Sulut alakította, szintén kedves szavakkal búcsúzott Leslie Jordantől.

Megdöbbentett Leslie Jordan halála, aki számos televíziós és filmes szerepével örvendeztetett meg bennünket. Halálának oka egy autóbaleset volt, miután egészégügyi vészhelyzet lépett fel nála. Leslie, megszakad a szívünk a veszteséged miatt, hiányozni fog a vidámságod és az utánozhatatlan szellemiséged.

(via Independent & NME.com)