Meghatódnál, izgulnál vagy kalandoznál vasárnap? Ezeket a filmeket ajánljuk hozzá!

Vasárnapra is összeszedtük a legjobb kalandfilmeket, drámákat, krimiket, thrillereket.

Az ötödik elem - Mozi+, január 10. vasárnap, 10.25h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik eszetendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.

 

Ali - Paramount Network, január 10. vasárnap, 13h

1964-ben egy új, fiatal bokszoló robbant be a profi boksz világába: Cassius Clay. Mint bulldózer, gázolta le ellenfeleit, bizonyítva, hogy erőteljes és gyors stílusa méltóvá tette a világbajnoki cím elhódítására. Magánélete nem kevéssé volt figyelemre méltó: kapcsolatba került a Nation of Islam nevű szervezettel, barátja volt az ellentmondásos polgárjogi harcos, Malcolm X, rabszolga őseitől örökölt nevét megváltoztatta: Muhammad Ali lett. Pályája csúcspontján kellett szembenéznie a legnagyobb próbatétellel: a vietnami háború idején besorozhatóvá vált. De Ali, bár nem a harc sűrűjébe került volna, mégis megtagadta a szolgálatot. Nagy árat fizetett érte: amíg az ellene indított eljárás tartott, nem bokszolhatott sehol az országban. Eztán kemény harc kezdődött a visszatérésért, ami után örökre beíródott a neve a sport történelemkönyvébe.

 

Ghost - Prime, január 10. vasárnap, 18.20h

Sam és Molly nagyon boldogok. Éppen új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itt hagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Molly-nak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen: Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carl-nak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta nő, Oda Mae Brown segítségével próbálja Molly-t értesíteni a veszélyről. Molly-nak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet…

 

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka - RTL Klub, január 10. vasárnap, 18.50h

A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) a lány megmentésére indul, és akarva-akaratlanul a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow (Johnny Depp), a kalózok vezére felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, kimenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

 

Közellenségek - AMC, január 10. vasárnap, 20h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

Sötét helyek - Filmcafe, január 10. vasárnap, 21h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

Az ember gyermeke - Film Now, január 10. vasárnap, 21.45h

A Föld tartalékai teljesen kimerültek, a jövő kilátástalan, 19 éve nem született gyerek. A széthulló társadalmi rendszerek közül egyedül Nagy-Britannia élte túl a belső harcokat. A rendszer diktatórikus eszközökkel tartja fenn a hatalmat, és erőszakkal lép fel az illegális bevándorlók ellen: táborokba hurcolják és deportálják őket. Theo egykor a változás élharcosa volt, de mára kiégett, megkeseredett ember. Minden megváltozik, amikor egykori szerelme, Julian szívességet kér tőle. Egy fiatal nőt kell kijuttatnia az országból. Hamarosan kiderül, hogy Kee nem egyszerű menekült.

 

A bűn árfolyama - Film4, január 10. vasárnap, 21.50h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

A tökéletes város - Duna Tv, január 10. vasárnap, 22.55h

Michele megrögzött környezetvédő. Közel egy éve egy kísérletet hajt vége a lakásában: megpróbál teljes önellátásban élni, folyó víz és elektromos áram nélkül. Egy esős éjjelen azonban furcsa események sorozata következik be, melyek megingatják hitét az ideális város jövőbeli fikciójában.

 

Mindenki - M2, január 10. vasárnap, 23.10h

1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt szállnak szembe a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik. A Friss hús 2016 rövidfilmfesztiválon való részvétel kapcsán a Daazo.com kiemelte Deák Kristóf Mindenki című alkotását, az esztétikumot előtérbe helyező, a hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató ábrázolásmódjáért. Számos filmfesztiválon nyert díjak mutatják a kisjátékfilm nemzetközi sikerét, 1963 után pedig 2017-ben A legjobb rövidfilm kategóriában Oscar-díjat nyert Deák Kristóf alkotása. Egyéb díjak: Short Shorts fesztivál fődíja, Tokió, 2016 Közönségdíj, Lille-i Európai Filmfesztivál, 2016 TIFF Kids fesztivál, Toronto, 2016

 

Piszkos pénz - SuperTV2, január 10. vasárnap, 23.10h

Bob (Tom Hardy), az "egyszerű" pultos. A megszokottnál kicsit furcsábban és lassabban viselkedik, mint ahogy az elvárható az emberektől. Az unokabátyja bárjában dolgozik hosszú évek óta. A bárban, ami egy a sok közül, amit a maffia pénz begyűjtői használnak depónak. Egyik este két ismeretlen ki rabolja őket. Ami olyan események sorozatát indítja el, amik teljesen felforgatják Bob addigi életét. Bob így olyan dologra is kényszerülhet, amit korábban egyszer már megtett. Azonban szerette volna azt a korábbi dolgot nem csak elfelejteni… hanem főleg elkerülni is, hogy újra rá kényszerüljön. Mert most olyat kellene ismét megtennie, amit gyűlöl és egyáltalán nem jellemző rá…

 

Gengszterfilm - Film+, január 10. vasárnap, 23.30h

A kelet-európai gengsztertörténet főszereplője, H. Gábor a rendszerváltozás előtt smasszerként dolgozott, majd lopásért börtönbe került. A bűnözést 1989 után is folytatja, barátjával, Sanyival kisebb-nagyobb összegeket rabolnak. Akcióik mind keményebbé válnak, már gyilkolnak is. Kiszállni azonban már nem tudnak többé. Végül egy bűntársuk _ mielőtt eltehetnék láb alól, feladja őket.

 

Harag - TV2, január 10. vasárnap, 00.35h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka, Wardaddy szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba (Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal). Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek.