Megint nagyot mennek a neten a 10 évvel ezelőtti, szuperaranyos Trónok harca-stábfotók

2009-ben készültek. Havas Jon 22 éves volt ekkor, Arya, a rettegett orgyilkos pedig még csak egy 12 éves kislány.

Ismét nagyot megy a neten néhány 2009-es fotó, amiken a Trónok harca fiatal sztárjai, valamint a sorozat alapjául szolgáló regények írója, George R. R. Martin láthatóak egy Belfastban megrendezett könyvbemutatón. A képeket egy sci-fi és fantasy könyveket kedvelő blogger, Adam Whitehead készítette, a napokban viszont újra leközölte ezeket az Entertainment Weekly, és természetesen sok más online lap és blog is átvette az összeállítást (itt lehet megnézni mindegyik fotót).

Érdekesség, hogy bár a sorozat csak 2011-ben startolt el az HBO-n, a casting, a forgatás és a promóció már évekkel korábban elkezdődött. A fotókon a rettegett alakváltó orgyilkost, Ayrát alakító Maisie Williams még csak egy 12 éves kislány, Sophie Turner mindössze egy évvel idősebb nála (a színésznő anyukája nem is engedte neki elolvasni a regényekből azokat a fejezeteket, amiben szexjelenet vagy véres kaszabolás volt!), a Havas Jont alakító Kit Harington 22, a sorozatbeli bátyja, Richard Madden 23, a kölyökképű Alfie Allenről pedig senki sem mondaná meg a fotók alapján, hogy itt már ő is 23 éves.

A visszaemlékezések szerint a dedikálás során Martin elég sok dolgot elmondott a színészeknek a karaktereik későbbi sorsáról. Maisie Williams ekkor tudta meg, hogy Aryából rettegett bérgyilkos lesz, Sophie Turner pedig nagyon sok évadban fog szerepelni, mert Sansát sokáig Westeros egyik legnagyobb konspirátora, Kisujj fogja segíteni. Alfie Allen már ekkor is nagyon izgult amiatt, hogy meg fogják kínozni a karakterét, Theont. Madden rangidősként folyton kikérdezte a fiataloktól, ki kicsoda a történetben, Kit Harington pedig egy nagyon illedelmes és távolságtartó, szemüveges fiatalember volt, aki nagyon komolyan készült Havas Jon szerepére. Az azóta eltelt 10 évben a színészek és a karaktereik is óriási változásokon mentek keresztül (Robb Starkot kivéve, aki már évadok óta halott), nem csoda, hogy a fél világ kíváncsi rá, mi lesz a kedvenc szereplőivel a Trónok harca utolsó, 8. évadában, ami április 14-én startol el az HBO-n. (via Entertainment Weekly)