Megint rémálmaink lesznek?

Elterjedt a pletyka, hogy negyedik évad is készül David Lynch Twin Peaks című sorozatához.

A dolog úgy kezdődött, hogy a Hollywood Horror Museum szeptember 27-én a Twitteren azt üzente a Los Angeles-i Comic Connak, hogy

„Egy bennfentes ismerősünk épp most súgott nekünk valami igazán érdekeset a Twin Peaks jövőjéről. Ha ez igaz, akkor sikítani és szédelegni fogunk 2020-ban!”

Mivel David Lynch Jennifer nevű lánya tagja a múzeum igazgatótanácsának, az újságírók és a rajongók rögtön elkezdtek kombinálni.

Főleg, hogy a múzeum bejegyzését követően a Twin Peaks két szereplője, Michael Horse (Hawk seriffhelyettes) és Kyle MacLachlan (Dale Cooper) is megosztott valamit a közösségi médiában, ami tovább szította a tüzet. Horse az Instagram oldalára rakott ki egy fotót a karakteréről, ahogy valaki testbeszéddel azt jelzi neki, hogy ne mondjon semmit, MacLachlan pedig a Twitterre írta ki, hogy „bírom ezt a jól vasalt öltönyt, de ma reggel határozottan fánkra gondolok” – ami egyértelmű utalás Cooper ügynökre.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Michael Horse (@officialdeputyhawkk_) által megosztott bejegyzés,

Korábban ráadásul David Lynch maga is kitwittelte, hogy mennyire szeret a Twin Peaks helyszínéül szolgáló, Washington állambeli King megyében forgatni, továbbá a sorozat operatőre, Peter Deming is rakott ki olyan fotókat, amik a forgatás helyszínén készültek. Minden egy irányba mutat tehát (főleg, hogy a fent említett horrormúzeum azóta a Twitter oldalán folyamatosan azt hangoztatja, hogy ne vádolják őket pletykák terjesztésével, mert sosem kockáztatnák a hitelességüket azzal, hogy hazugságot állítanak).

Azt viszont még nem tudni, hogy a Twin Peaks univerzuma milyen formában bővülne. Az 1990–91-ben két évadon át futott eredeti sorozat után ugyanis 1992-ben nagyjátékfilmben folytatódtak a misztikus-félelmetes események (ez volt a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem!), így könnyen lehet, hogy a 2017-ben debütált harmadik évadot is egy újabb nagyjátékfilm követi negyedik évad helyett. De az sincs kizárva, hogy könyv vagy valamilyen más folytatás készül, hiszen Lynch sokoldalú művész. Csak nehogy kiderüljön, hogy egy Twin Peaks ihlette reklámfilmről van szó – hiszen jártunk már így korábban…


(via IndieWire)