Meglepetés Tarantino Aljas nyolcasával kapcsolatban

A film kibővített verziója nem pont úgy került fel a Netflixre, ahogy számítottunk rá.

A streamelős cég még márciusban jelentette be, hogy Quentin Tarantino Aljas nyolcasa kibővített verzióban kerül fel az oldal kínálatába ebben a hónapban. Április 25-én az alkotás valóban fel is került, de nem kis meglepetést szereztek vele a rajongóknak, ugyanis most négyrészes minisorozatként streamelhető.

Emellett a film eredeti, mozis verziója is fent van a Netflixen, így jelenleg két Aljas nyolcas közül is választhat, aki meg akarja nézni Tarantino kiváló munkáját. A minisorozat változat nagyjából 50-50 perces részekből áll, amelyek a következő címeket viselik: Last Stage to Red Rock (50 perc), Minnie’s Haberdashery (51 perc), Domergue’s Got A Secret (53 perc) és The Last Chapter (56 perc).

Ami pedig a kibővítést illeti: az eredeti filmverzió 168 perc hosszú (legalábbis az IndieWire cikke szerint, az IMDb-n 187 perc szerepel), míg a minisorozat 210 perces. Mint arra biztos mindenki emlékszik, az eredeti film is fejezetekből állt – ezek közül három változtatás nélkül került át a miniszériába, a film második fejezetét, a Son of a Gunt viszont kibővítették, méghozzá a sorozat első epizódjában. A Last Chapter című rész pedig a mozis változat The Four Passengers és Black Man, White Hell című fejezeteit tartalmazza.

A 2015-ös Aljas nyolcas – amely a polgárháború utáni Vadnyugaton játszódik – jelenleg Tarantino legutolsó munkája (idén nyáron érkezik a következő alkotás, a Volt egyszer egy Hollywood, a Django elszabadulban már szerepelt Leonardo DiCaprióval és a Becstelen brigantykban már feltűnt Brad Pitt-tel a főszerepben). A filmben egy hóvihar miatt nyolc idegen, köztük gonosztevők és bűnüldözők egyaránt, kényszerül közös menedékbe. A hősöket olyan színészek játsszák, mint Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern.


(via IndieWire)