Megöregedett és megcsúnyult Hugh Grant

Mindezt ráadásul ő mondja saját magáról – és még örül is neki. Na persze a romkomok egykori sármos szívtiprója nem őrült meg teljesen…

Az 57 éves angol színész a kilencvenes évek óta nem vállalt tévés szerepet, most viszont hamarosan egy háromrészes minisorozatban lesz látható. Az A Very English Scandalben a sztár Jeremy Thorpe néhai politikust formálja meg, aki a hatvanas években parlamenti képviselő, majd a Liberális Párt vezetője volt, és a hetvenes évek végén az vetett véget a karrierjének, hogy azzal vádolták: meg akarta öletni meleg exszeretőjét (Ben Whishaw).

Grant a szereppel kapcsolatban elmesélte, hogy ma már sokkal kevesebb az előítélet a szórakoztatóiparban, így bátran elvállalhat egy mozisztár is tévés feladatot.

„Régen volt ez a bizonyos fajta sznobság, hogy »ó, én már filmsztár vagyok, nem dolgozom többet a tévének«.

De ez már elmúlt. Még Robert De Niro is vállal tévés szerepet” – mondta a színész.

Hugh Grant tavaly a Paddington 2. premierjén. Forrás: Dave J. Hogan / Getty Images

 

Sokkal izgalmasabb azonban, amit ezután nyilatkozott, hiszen arra tett célzást, hogy immár elmúltak azok az idők, amikor ő volt a romkomok örökifjú, sármos sztárja. „Mindig is arra törekedtem, hogy a legszórakoztatóbb dolgot vállaljam el, ami elém kerül.

És ahogy öregebb és rondább lettem, sokat nőtt a változatossága a szerepeknek, amikkel megtalálnak”

– vallotta be Grant.

Amikor pedig a Radio Times riportere rákérdezett, hogy akkor ezek szerint nem is fog már romantikus komédiát forgatni, a színész azt válaszolta: „Ez a hajó már elment.” De a rajongóknak semmi okuk elkeseredni, hiszen utolsó romkomja, a 2014-es Hogyan írjunk szerelmet óta olyan izgalmas szerepekben láthattuk Grantet, mint a Florence – A tökéletlen hang St. Clair Bayfieldje vagy a Paddington 2. „főgonosza”, szóval ez a tendencia minden bizonnyal folytatódni fog.


(via The Guardian)