Megszólalt a szexuális zaklatás vádja miatt kirúgott Jeffrey Tambor

A színészt a Transparent című sorozatból távolították el a szexuális zaklatási vádak miatt, amiért Tambor iszonyúan kiakadt, és tagad minden vádat.

A színész nem igazán tud uralkodni az érzelmein, de azt következetesen tagadja, hogy szexuális ragadozó lenne.

Fotó: John Lamparski/WireImage

 

Jeffrey Tambor a The Hollywood Reporternek adott interjúban őszintén beszélt az ügyről: a Transparent című sorozat egyik szereplője, Trace Lysette és a színész előző asszisztense, Van Barnes vádolta meg Tambort szexuális zaklatással. Mindketten transzneműek.
Tambor tagadta, hogy szexuális ragadozó lenne, ám azt hozzátette, hogy meglehetősen nehéz volt számára a munka a sorozatban, aminek a középpontjában egy kaliforniai zsidó család áll, melynek családfője, Mort 63 évesen dönti el, hogy felvállalja transzneműségét családja előtt.


„Magamat és a kollégáimat is az őrületbe kergettem. A határok elmosódtak. Nehéz volt. Gonosz voltam. Kiabáltam Jillel [Soloway – a sorozat rendezője, forgatókönyvírója – a szerk.] – ő nem rég azt mondta nekem, hogy félt tőlem. Mindenki előtt kiabáltam a csodás Bridget Bedarddal [a sorozat executive producere – a szerk.] Megríkattam. Bocsánatot kértem, meg minden, de kiabáltam vele. A rendező asszisztensek. Goromba voltam az asszisztensemmel.”


A színész azt is elmondta, hogy hangulatingadozásai voltak, és nem számított, hogy milyen jól keres, vagy hogy övé a világ egyik legjobb szerepe. Tamborban kételyek is felmerültek a szerepével kapcsolatban: félt, amikor férfiként Maura Pfeffermant alakította a sorozatban:  egy transznemű férfit kellett eljátszania, és közben elmondása szerint folyamatosan az járt a fejében, hogy vajon jól csinálja-e.


A színész szerint ezek a kételyek végül annyira súlyosan aggasztották, hogy teljesen összezavarodott, és a szeszélyességét ennek tulajdonítja. Tambort három hónapja rúgták ki a sorozatból szexuális zaklatással vádolva őt. A színész két közleményt is kiadott ezzel kapcsolatban, és mindkettőben tagadta, miszerint szexuális ragadozó lenne.


"Olyan viselkedéssel vádoltak meg, amit minden civilizált ember nyíltan elítélne. Tudom, hogy nem mindig vagyok a legegyszerűbb alak, akivel dolgozni kell. Tudok hirtelen haragú lenni és összeférhetetlen, és gyakran nyers és tapintatlan is vagyok. De soha nem voltam ragadozó.”

Soloway, a sorozat rendezője szerint a helyzet sokkal bonyolultabb annál, hogy Tambor tett vagy nem tett ilyet. "Senki nem állítja, hogy ő egy szexuális ragadozó – az emberek azt mondták, hogy szexuálisan zaklatta őket. Ellenségeket szerzett magának, és azt hiszem, ezt nem is vette észre. Nagyon-nagyon óvatosnak kell lenned, ha hatalmi pozícióban vagy, és megfelelően kell bánnod az emberekkel.”


Bár a színészt a Transparentből eltávolították, az Ítélet: család legújabb, ötödik szezonjában szerepel. A sorozat május 29-étől lesz elérhető a Netflixen.

via Independent