Megvan az év eddigi legnézettebb műsora

A TV2 változatlanul az első helyen áll a tévécsatornák nézettségi versenyében, de a múlt héten mégsem a csatorna műsoraiból került ki a győztes.

Kicsit felborult a nézettségi verseny az utóbbi időben, tekintve, hogy november 20-tól a tévé előtt ülők jelentős hányada focit nézett egészen múlt vasárnapig, a döntőig. És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra:

Nemcsak a múlt hét és nem is csupán a hónap, de az egész 2022-es év legnézettebb műsora a foci vébé döntő mérkőzése lett,

vagyis az M4 a nevető harmadikként elorozta a képzeletbeli kupát az RTL és a TV2 elől. A fiatalok körében 551 381 embert szegezett a képernyők elé az argentin-francia döntő, a közönségarány bődületesen magas, 44,5 százalékos volt. A teljes lakosság körében 1 507 200-en nézték a meccset, itt a közönségarány 40,1 százalék lett. Ez pedig azt jelenti, hogy kis túlzással az éppen tévét nézők közül minden második ember a döntőt nézte.

Forrás: M4

 

A fiatalok körében az első négy helyet egy-egy focimeccs szerezte meg: a már említett döntő után a második és harmadik helyen a két elődöntő áll, és csak a negyedik lett a bronzmérkőzés 281 564 nézővel és 33 százalékos közönségaránnyal.

Aztán az ötödiktől a kilencedik helyig találjuk a Farm VIP mind az öt múlt heti adását: a legnézettebb, csütörtöki részt 271 958-an nézték, a közönségarány 23,7 százalékos volt. Ezzel az eredménnyel pedig csupán 10 000 nézővel maradt le a foci vébé bronzmérkőzése mögött, ami elképesztően jó eredménynek számít.

Farm VIP; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Tizedik helyen végzett az RTL szombati sorozata, A mi kis falunk 210 460 nézővel és 19,7 százalékos közönségaránnyal – és ez lett az RTL legnézettebb műsora a múlt héten ebben a célcsoportban.

Ezután három Szerencsekerék-adás következik a toplistán, A Konyhafőnök VIP pedig teljesen kikopott az első harmadból. A legnézettebb adás csak a 24. helyen végzett 166 896 nézővel és 15,7 százalékos közönségaránnyal. Ez pedig azt is jelenti, hogy a hétköznapok felett teljesen átvette az irányítást a TV2 a Farm VIP-val és az utána következő Szerencsekerékkel, az RTL-nek csak a hétvége maradt. Ott viszont múlt héten sikerült egy hajszálnyival jobb eredményt produkálnia, mint a TV2-nek. Ezt természetesen A mi kis falunkkal érte el szombaton, vasárnap pedig A Séf meg a többiek záróepizódjaival.

A teljes lakosság körében az első helyezett döntő mérkőzés után a második és harmadik helyen a két elődöntő áll, viszont a negyedik helyre a Farm VIP legnézettebb, csütörtöki része ért be (902 844 néző; 25,2% SHR), és ezzel megelőzte a foci vb bronzmérkőzését is (901 399 néző; 31,4% SHR), amely így a nézettségi toplistán az ötödik helyet szerezte meg.


Ebben a célcsoportban az RTL legnézettebb műsora a hétfő esti Híradó lett 728 013 nézővel, ez pedig a 16. helyre volt elegendő. A mi kis falunk a 24. legnézettebb műsor lett a héten 643 313 nézővel és 18,2 százalékos közönségaránnyal. A Konyhafőnök VIP-t viszont ebben a célcsoportban annyira nem nézik, hogy nem fért fel az ötven legnézettebb műsor listájára, erre már nagyon régen volt példa. Még a TV2 délutáni szappanoperái is jobb helyezéseket értek el a főzős műsornál, ami elég meglepő, de nem annyira mulatságos.

A Konyhafőnök VIP; Forrás: RTL Sajtóklub

 

A fiatalokkörében, főműsoridőben mért közönségarányok tekintetében tehát a TV2 vezet 17,1 százalékkal, utána következik az RTL 12,6 százalékkal. A héten véget ér A Konyhafőnök VIP, és december 27-én, kedden kezdődik a Drága örökösök legújabb évada, amivel az RTL valószínűleg meg akarta nyomni egy kicsit az év végét. És akkor valószínűleg még nem számítottak arra, hogy a TV2 rájuk licitál, és a mostani legsikeresebb műsoruk, a Farm VIP a tervektől eltérően nem fejeződik be december 23-án, hanem még 27-én és 28-án is lesz egy-egy adás, ráadásul ekkor dől el, ki nyeri a realityt. Nem lennénk most az RTL helyében.