Melyik Szomszédok-paródia a legviccesebb?

Gálvölgyi János, a Bagi-Nacsa-páros és a Dallas szinkronszínészei is fergetegesen utánozták a gazdagrétieket. De ki volt a legjobb? Szavazzunk!

Generációk őrzik kedves emlékként a '89-es rendszerváltás és az azt követő vadkapitalizmus leghitelesebb hazai krónikájának számító Szomszédok teleregényt. A hazai tévésorozatot gyakran maga az élet írta, a gazdagréti lakótelep kétszobás paneljeiben kesergő nyomdászban, tanárnőben, taxisofőrben, bolti eladóban, orvosban és fodrászban bizonyára sokan magukra ismertek akkoriban.

A szereplők azonban túl sokszor járatták csúcsra a pesszimizmust és a panaszáradatot. Főleg az epizódvégi, szájbarágós szentenciákban, amikoris a kamerába nézve, lassan szótagolva mondták el, hogy már megint mennyit drágult a tej meg a kenyér, és már megint nem köszöntek a fiatalok a lépcsőházban. Ezeket a jeleneteket természetesen több hazai humorista is mesterien parodizálta, ebből szedtünk most össze néhányat.

Gálvölgyi Show

Gálvölgyi János legendás viccműsora 1978-tól egészen 2012-ig futott az M1-en és az RTL Klubon. A Szomszédokat 1987 és 1999 sugározta a köztévé, így Gálvölgyinek pont a két műsor fénykorában, 1992-ben volt lehetősége parodizálni Gazdagrét szegény lakóit. Íme:

Parabola

Árkus József politikai humorát ma már lehet, hogy nem is értik azok, akik 1989 után születtek. Az 1992-ben elhunyt Árkus ugyanis előszeretettel vágta össze híres magyar és külföldi politikusok egy-egy mondatát vagy mozdulatát külföldi videóklippekből és sorozatokból elcsent jelenetekkel a Parabolában - a szilveszteri Szuperbolában pedig még fedetlen keblekkel is! A végeredmény ma már igencsak megmosolyogtató, de 1972 és 1992 között ezt a fajta átpolitizált humort egyedül csak Hofi képviselte itthon. A Parabola egyik adásában Árkus József a hazai tévécsatornák két legnépszerűbb sorozatát, a Dallas nappaliban viszkizős világát gyúrta egybe a Szomszédok konyhában legurított konyakjaival - és ebben olyan szinkronlegendák asszisztáltak neki, mint Kránicz Lajos, Csankó Zoltán, Dallos Szilvia és Szerencsi Éva. 

Bagi-Nacsa

Bagi Ivánnak és Nacsa Olivérnek jelenleg a Duna tévén van állandó műsora Bagi Nacsa Show címmel. Ide rendszeresen meghívják a Szomszédok szereplőit: járt már náluk Nemcsák Károly ás Csűrös Karola is, és nagyokat nevettek azon, ahogy a két humorista hol a lakótelepi szuperhős Vágási Ferit, hol a folyton ügyeskedő Gábor Gábort, hol a zugivó Janka nénit utánozza fergetegesen.