Mészárlásba kezd a Disney

A cég novemberben induló streamelős csatornáján nem engednek teret a rasszista tartalom csírájának sem. Ha kell, még a klasszikus meséiket is megnyirbálják.

November 12-én startol az Egyesült Államokban a Disney streamelős szolgáltatása, a Disney+, amelynek kezdeti kínálatában több mint 25 eredeti Disney sorozatot és tíz nagyjátékfilmet, dokumentumfilmet és különkiadást találunk, köztük például a The Mandalorian című várva várt Star Wars szériát és két Toy Story spin-offot.

A Disney+ előfizetői ezenkívül A Simpson család mind a harminc évadát is megnézhetik a streamelős csatornán, ahogy elérhetőek lesznek a Disney-, Pixar- és Star Wars-tartalmakon kívül a Marvel és a National Geographic által gyártott produkciók is.

Egy jelenet a Dumbóból. Az egyik varjú Jim Crow. Forrás: port

 

A cégnél ugyanakkor különös gondot fordítanak arra, hogy semmilyen rasszista tartalom ne jelenjen meg a felületen – ennek érdekében pedig sajnos hozzá kell nyúlniuk a klasszikus Disney-mesékhez is. Az 1946-os rajzfilmet, a Rémusz bácsi meséit például eltávolítják a kínálatukból, mivel az erősíti a rasszista sztereotípiákat.

Kivágnak ezenkívül egy jelenetet a Dumbó eredeti, animációs verziójából, mivel abban szerepel egy Jim Crow nevű varjú. A „crow” ugyan angolul varjút jelent, de Jim Crow-nak hívtak még a rasszista Amerikában egy karikatúraszerű fekete figurát, amely általánosságban az afroamerikaiakból űzött gúnyt, és ezután nevezték el a korabeli Délen a polgárháborút követően életbe lépett szegregációs törvényeket is.


(via NME)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu