Mi lett mára a Kacsamesék után vetített Suli szereplőiből?

Bryan Cranston díjhalmozó sorozatsztár lett, Holly Fields Star Wars videojátékokat szinkronizál.

Múlt héten igen népszerű volt az a cikkünk, amiben megnéztük, mi lett mostanra A suli című 1990-es tévésorozat egykori sztárjaival. A csinos irodalomtanárnőt, Donna Breedlove-ot alakító Nancy Valen például Baywatch-lány lett, a cinikus biosztanár, Marshall Bell nélkül pedig elképzelhetetlenek voltak a '80-as és a '90-es évek mozifilmjei és tévésorozatai (ő volt többek között a mutánsvezér Kuato a Total Recallban).

Walt Disney bemutatja középső blokkjában futó, 9 részes NBC-sorozat azonban vagy féltucat másik olyan színészt is a sorai között tudhatott, akik később többször is feltűntek a tévében. Vajon mi lett velük?

Gary Grubbs

A 68 éves Gary Grubbs tipikusan az a hollywoodi színész, akinek senki sem tudná megmondani a nevét, mégis azonnal beugrik mindenkinek róla egy rakás film és tévésorozat, amiben szerepelt. A karakteres arca miatt Grubbs már a '70-es évek végén bekerült olyan sorozatokba, mint a Charlie angyalai és a Hazárd megye lordjai, amit a '80-as évektől olyan ismert címek követtek, mint a T. J. Hooker, a Magnum, A szupercsapat és az Egy rém rendes család.

A '90-es években Grubbs többek között a JFK-ben és az X-aktákban is felbukkant, és szinte mindig katona, rendőrt vagy seriff volt. Ez a skatulya az ezredforduló után is rajta maradt (lásd: A király összes embere, Helyszínelők, NCIS, Mocskos zsaruk, Haláli zsaruk, Dr. Csont, Gyilkos elmék). Az éneklős-táncolós Suli-sorozatban ő volt Mr. Brawley, a szarkasztikus humorú vezetésoktató, aki igazi nagymenőnek képzelte magát, de valójában egy hatalmas lúzer volt.

 

Holly Fields

Holly Fields mindössze 14 évesen játszotta el a Cordell Hull gimnázium butácska, de dögös szőkeségét, Michelle-t. Ráadásul nem is ez volt az első tévésorozata: már a '80-as években felbukkant epizódszereplőként a MacGyverben, Falcon Crestben és a Dragnetben, sőt, az Egy rém rendes család pilotjában is. A suli után mutatós biodíszletként tűnt fel rengeteg sorozatban, tele van a portfóliója Kaliforniai álom-, Sentinel-, Bűbájos boszorkák-, Blossom-, J.A.G.- és A narancsvidék-epizódszerepekkel.

2002-től nagyot lendült előre a karrierje, mivel a Shrek franchise-ban ő kölcsönözte a videojáték verziókban Fiona hercegnő hangját (bizonyára olcsóbban elvállalta ezt, mint az eredeti hang, Cameron Diaz). Igazi geek kedvenccé pedig akkor vált, amikor ő lett a Star Wars: The Old Republic játékok Nadia Grell nevű Jedijének állandó szinkronhangja.

 

Bryan Cranston

Ha valakit nem kell bemutatni a sorozatrajongóknak, az a Totál szívás díjhalmozó sztárja, Bryan Cranston. Azt viszont valószínűleg kevesen kötötték össze, hogy Cranston játszotta A suliban a teljesítménymániás, szalonrasszista környezetismeret tanárt, Mr. McConnellt, aki a diákokat egy űrhajózás témájú műveltségi vetélkedőre készítette fel, eléggé szadista módszerekkel. Érdekes látni, hogy a színész a sorozat idején, 1990-ben még csak 34 éves volt: sokkal több haja volt, mint a Breaking Badben, és nem hordott körszakállat sem!

2000 és 2006 között futó sitcomja, a Már megint Malcolm a címbéli tinédzser gyötrelmes mindennapjairól szólt. Cranston alakította Halt, a szerény körülmények között élő, alsó-középosztálybeli Wilkerson família kissé teszetosza és ingerlékeny, de amúgy összességében rendes családfőjét.

 

Rodney Eastman

Ha azt mondom, Rodney Eastman milyen ügyes színész volt fiatalon, és hogy eltűnt mostanára, valószínűleg senki sem tudja, kiről van szó. De ha azt mondom, hogy tudod, a srác a Rémálom az Elm utcában 3-4-ben, aki pont úgy néz ki, mintha Neve Campbell fiú ikertestvére lenne, na, akkor már bizonyára sok horrorrajongónak leesik, hogy ki is ő. Eastman már a '80-as években is ismert tinisztár volt, így nem véletlen, hogy ő kapta meg a szegecselt kesztyűs, bőrkabátos, lázadó rocker, Richard Stoltz szerepét A suliban, aki az autóvezetés óra videoklipes száguldozásán őrületbe kergette a gimi lúzerét, Louis Plumbot:

Az éneklős-táncolós sorozat után Eastman is kapott pár epizódszerepet a '90-es évek legmenőbb sorozataiban, a Parker Lewisban, a Babylon 5-ben, a Slidersben, a Melrose Place-ben, és persze az X-aktákban is. A nagy áttörés viszont sosem jött össze neki, lényegében a mai napig abból él, hogy az ügynöke benyomja egy-egy epizódszerep erejéig az ezredforduló után elindult nyomozós szériákba (Helyszínelők, NCIS, Döglött akták, Gyilkos elmék, A mentalista, Dr. Csont, Monk és társai). 

 

George Martin

George Martin 60 évesen játszotta el a Cordell Hull gimi joviális igazgatóját, a mindig elegáns úrként viselkedő, ám az irodájában többnyire inkább csak szundikáló Emery Dobosh-t. Sajnos sokan összekeverik őt az „ötödik Beatles-tagként” is emlegetett, legendás zenei producerrel, George Martinnal, és a Spanyolországban született, kosztümös filmeket forgató George Martinnal.

A Suli George Martinja 1990-ben már befutott színpadi és filmes színésznek számított, olyan ismert alkotásokkal a háta mögött, mint A skarlát betű, a Magas barna férfi felemás cipőben vagy a Holt költők társasága. Mindig megbízhatóan jól hozta a tekintélyt parancsoló, jó megjelenésű karaktereket (szállodai főportás, bíró, pap, politikus), így egészen az ezredfordulóig ellátták őt ilyen szerepekkel, láthattuk többek között a Léon, a profiban, a Különleges ügyosztályban és az Esküdt ellenségekben. 2001 után viszont már nem forgatott, 2010-ben, 80 évesen hunyt el.