Michael J Fox is megemlékezett Matthew Perryről és gáláns adományáról

A Jóbarátok sztárja „egy nagy, kövér csekket” állított ki a Michael J Fox Foundation számára, miután aláírta a szerződést az epizódonként 1 millió dollárra.

A 62 éves Michael J. Fox nemrégiben tartotta meg alapítványa, a Parkinson-kór gyógyítását kutató Michael J Fox Foundation éves jótékonysági rendezvényét, és egy interjújában felidézte, hogy a Jóbarátok nemrégiben elhunyt sztárja, Matthew Perry „egy nagy, kövér csekket” állított ki az alapítvány számára, amikor a színészkollégáival együtt megkapták az epizódonkénti 1 millió dolláros álomgázsiról szóló szerződést.

Remélem, ez nem indiszkrét, de amikor először kötötték meg a nagy üzletet, és az életük hátralévő részére milliomosok lettek, [Matthew Perry] írt egy nagy, kövér csekket az alapítványnak. Nagyon a kezdetek kezdetén voltunk még, és próbáltuk megvetni a lábunkat. Ez akkor nagyfokú bizalom volt felénk. És nem kísérte semmiféle önhittség vagy bármi ilyesmi, [Perry] egyszerűen csak azt mondta: »Tedd csak el, és tégy meg minden tőled telhetőt!«. Ezt imádtam benne.
Matthew Perry és Michael J. Fox a 2000-ben megtartott GQ Men of the Year Awards díjátadón New Yorkban (forrás: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

 

Mint ismeretes, Michael J. Foxnál 1991-ben diagnosztizálták a Parkinson-kórt. Nonprofit szervezetét 2000-ben alapította meg, hogy finanszírozhassa a jelenleg még gyógyíthatatlan betegségnek számító Parkinson-kór ellenszerének megtalálását célzó kutatásokat, valamint javítsa a betegségben szenvedőket segítő terápiák színvonalát.

Tavaly ilyenkor Matthew Perry a Jóbarátok, ​szerelmek és az a Rettenet című önéletrajzi kötete promóciós körútján szuperlatívuszokban beszélt Michael J. Foxról:

Amikor iskolás voltam, Michael J. Fox épp a Vissza a jövőbe című filmben szerepelt, én pedig majd' felrobbantam a dühtől, annyira irigyeltem a srácot. Fiatal voltam, játszottam néhány színdarabban az iskolában, és Michael J Fox volt az az ember, aki akkoriban egyszerre volt az első számú tévésztár és az első számú mozisztár! Szóval óriási volt. És nem ismerek senki mást, aki ilyet csinált volna – kivéve engem.

Perry dicséretére reagálva Fox nemrégiben viszonozta a kedves szavakat:

Vicces fickó volt, és ha valaha is olyan vicces voltam, mint ő – persze úgy értem, ő volt a legviccesebb –, akkor örülök, hogy hatással voltam rá. Matthew és én az évek során sok időt töltöttünk együtt. Jéghokis volt, jó jéghokis, és jégkorongoztunk is együtt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk itt a PORT.hu hasábjain, a Jóbarátok 54 éves sztárját október 28-án holtan találták Los Angeles-i otthonában. Halálát fulladás okozta a saját jakuzzijában.

(via NME.com & The Independent)