Miért imádjuk a Trónok harcát? Havas Jon ül végül a Vastrónra? Elindult a Port.hu podcastje, a PORTcast!

Az első adásban a Trónok harca 8. évadának 1. részét veséztük ki spoileresen.

Ez a nap is elérkezett végre: elindult a Port.hu saját podcast csatornája, a PORTcast, ahol a terveink szerint ezentúl havi két alkalommal beszélünk át és vesézünk ki spoileresen olyan népszerű témákat, mint a legújabb Marvel-filmek, a legnépszerűbb Netflix-tévésorozatok vagy épp a Star Wars franchise. A legelső PORTcastben Szűcs Gyula és Lakatos István, a Port.hu újságírói, valamint Baski Sándor, a Filmvilág blog főszerkesztője beszélgettek. Az adás témájának a Trónok harcát választottuk, hiszen mostanra már több millióan megnézték világszerte a várva várt 8. évad 1. részét.

Vigyázat! Innen már csak azok olvassanak tovább és hallgassanak bele a podcastbe, akik nem félnek a spoilerektől!!!

Napok óta lehetetlen úgy felmenni a Facebookra, hogy ne jöjjön szembe azonnal a falunkon egy Bran = Éjkirály konteó, két elefántos Cersei-mém és három hosszú rajongói értekezés arról, ki fog a történet végén a Vastrónon ülni. Ezek közül néhányat persze mi sem kerülhettünk meg a podcastben, de azért szóba kerültek többek között az alábbiak is:

  • Mitől lett ennyire népszerű sorozat a Trónok harca?
  • Miért imádták a fantasy rajongók G. R. R. Martin regényeit már jóval a Trónok harca sorozat előtt is?
  • Jó volt vagy rossz volt a 8. évad 1. része?
  • Mit várunk a sorozat tévétörténelmi jelentőségűnek ígért fináléjától?
  • Ki ül a végén a Vastrónra?
  • Kamu fanfiction vagy a tényleges forgatókönyv korai verziója a 8. évad két éve kiszivárgott sztorija?
  • Mit akar az Éjkirály azon túl, hogy nyomul délre a zombiseregével?

Előre is elnézést kérünk a halkabb hangokért, a következő adásban már becsszó, minden résztvevő ugyanolyan közel fog hajolni a mikrofonhoz!

De mi is az a podcast tulajdonképpen, és miért jó ilyet hallgatni?

A podcast a XXI. század közösségi rádiója. Amihez ráadásul ma már nem is kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülnünk (mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából), hiszen az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki, és onnan bármikor, bármennyiszer visszahallgatható később. Mi az Audiomack-en hoztuk létre a PORTcast csatornát, itt fognak majd sorakozni a kéthetente feltöltött, nagyjából 1 óra hosszúságú adások, amelyeket akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudunk majd hallgatni – nincs tehát többé unalmas vonatút, repülni fog az idő kocogás, mosogatás, vasalás és nagybevásárlás közben!

Aki pedig kevesli majd esetleg a Port.hu kéthetente jelentkező adását, addig is hallgassa társkiadványaink és meghívott vendégeink szintén nagyon izgalmas, filmes-tévésorozatos-videojátékos podcastjeit, a Filmvilág Blog podcastjét, az Index Kultrovat podcastjét, az IDDQD Checkpointját, a Roboraptor podcastjét, valamint a rádióműsorként működő, de podcastként is hallgatható Popfiltert és a Régen minden jobb voltot, ahol egyébként a Port.hu munkatársai is fel szoktak bukkanni.