Minden, amit a Family Guyról eddig nem tudtál


Holnap este duplarésszel startol a 14. évad a Comedy Centralon, és most végre kiderül, hogy igazi Family Guy rajongó vagy-e! Tudtad például, hogy a here alakú áll örökölhető?

A Family Guy-ból sosem elég! Csütörtök este kezdődik Magyarországon az idén 18 éves Family Guy 14. évada. Hangolódjunk a legérdekesebb tényekkel a fergeteges új évad holnap esti duplaepizódos premierjére! Tudtad-e az alábbi dolgokat a produkcióról?

Peter Griffint valós személyről mintázták

A sorozat agya, Seth MacFarlane már több interjúban is elismerte, hogy Peter karakterét egy valós személy inspirálta. Amikor az alkotó Rode Island-en járt dizájniskolába, a kampuszon találkozott egy biztonsági őrrel, aki a Peteréhez hasonló kinézettel és beszédstílussal rendelkezik. A biztonsági őrt az ABC 6 csatorna egyszer fel is kereste, és az illető azt nyilatkozta, hogy roppant büszke a karakterre, akit MacFarlane róla mintázott.

Lois hirtelen jött átváltozása

A Kerekes Éva hangján megszólaló Lois haja a pilot részben még szőke volt, ez kétségtelenül megmagyarázza Chris tincseinek színét. Viszont Stewie kedvenc ”epernaplemente-gyömbérhajadon-kísértés” árnyalatát Lois csupán a show végleges tervében kapta meg.

Family Guy

Apja lánya, anyja fia

Akárcsak a való életben, Chris és Meg is szülei vonásait „ismétli”. Megnek ugyanolyan a frizurája, az orra és a szája, mint Loisnak (bár Loist mindenki szépnek, Meget pedig csúnyának látja), de barna haja és szemüvege van, mint apjának, Peternek. Ami Christ illeti, olyan a szeme és a szája, mint Loisé, here alakú állát és testalkatát viszont apjától örökölte. a szőke hajról már az előző bejegyzésben megemlékeztünk, abban pedig minden karakter megegyezik, hogy csak négy ujj van a kezükön..

Kétszer is fenyegetett a megszűnés réme

A Family Guy sugárzása 1999 kezdődött a Fox csatornán. Nehéz elhinni, hogy egy olyan sikersorozat, amelyik már a 14. évadát tapossa, ilyen problémákba ütközött, de nem véletlen, hogy a 18. születésnap nem a 18. évfolyamot jelenti. A második leállás nem is volt olyan rövid, hiszen 2002 után 2005-ig kellett várniuk a rajongóknak, mire folytatódhatott a show.

Díjeső hullott rájuk

Nemcsak a nézők, a szakma is rajong a produkcióért, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Flintstone család után 48 évvel, 2009-ben a Family Guy lett a következő olyan animációs sorozat, amelyet Emmy-díjra jelöltek a legjobb vígjátéksorozat kategóriában. Egyébként a stáb eddig 6 alkalommal vehetett át a tévés Oscar-díjnak tartott elismerés különböző kategóriájában kitüntetést.

Eleinte aratott a nagy kaszás

Az első négy epizód még a halál témája körül forgott, és még a címeiket is a negyvenes évek rádiós detektívműsoraiból kölcsönözték. Bár a gyászos témát végül elvetették, a halál karakterét megtartották, de szerencsére Briant azért még időben újraélesztették.

George Lucas jóváhagyta a necces poénokat

Ahogy haladt előre a történet, idővel egyre több, a Star Wars univerzum elé görbe tükröt állító poén hagyta el a szereplők száját. Egy kisebb konfliktus után a Fox úgy döntött, innentől inkább előre egyeztetik ezeket a poénokat a Lucasfilm munkatársaival. MacFarlane meglepetésére George Lucas rábólintott a poénokra – állítólag ez inspirálta a Star Wars epizódtrilógia megszületését is.

Seth MacFarlane túlélte a 9/11-es terrortámadást

A széria atyja, Seth MacFarlane mindössze 24 éves volt, amikor 1999-ben sugározni kezdték a Family Guyt, az első saját rajzfilmsorozatát. A producer túlélte az ominózus 2001. szeptember 11-i terrortámadást, ugyanis a három eltérített gép egyikére, a United Airlines járatára, a Flight 93-ra volt jegye. Seth csupán percekkel késte le a gépet, mert az ügynöke elnézte a beszállási időt. A gépet végül sikerült az utasoknak a terroristáktól visszafoglalniuk, de az így is lezuhant, és az összes fedélzeten tartózkodó az életét vesztette.

Family GuyFamily Guy 14. évad minden csütörtökön 21.00-kor a Comedy Centralon!

Kövessen minket a Facebookon!