Minden, amit eddig tudunk a jövőre érkező Alien-sorozatról

Például, hogy a sztori jóval Ripley születése előtt játszódik.

A következő időszakban bőséggel el lesznek látva az Alien-rajongók: augusztus 15-én érkezik a mozikba az Alien: Romulus, amely a klasszikus első (A nyolcadik utas: a Halál) és második (A bolygó neve: Halál) rész közt fog játszódni, majd jövőre jön az FX Alien-sorozata Noah Hawley-től, a Fargo showrunnerétől. Lássuk, mit tudunk ez utóbbiról!

 

A cselekmény

A sorozatot Thaiföldön forgatták, és a nem túl távoli jövőben (70 év múlva) játszódik a Földön – tehát nem egy zárt űrhajóban. Ha ismered Noah Hawley munkásságát, akkor azt tudod már, hogy jó pár váratlan fordulatra is számíthatunk majd. A forgatásról egyelőre kevés infó szivárgott ki, és még azt sem erősítették meg, hogy valóban lesznek-e xenomorfok a sztoriban, de valamiféle szörny biztosan lesz, ami rengeteget szerepel majd, így a sorozat sztárjának, Timothy Olyphantnak volt ideje körülnézni Thaiföldön:

„Bangkok igazán különleges. A sorozatban van egy szörny, ami nagyon sokat szerepel a képernyőn, így volt időm lemenni a partra és körülnézni."
Forrás: 20th Century Fox

 

John Landgraf, az FX főnöke is megerősített bizonyos részleteket, többek közt, hogy ebben a sorozatban nem szerepel Sigourney Weaver, mivel

a cselekmény Ellen Ripley születése előtt játszódik.

Azt is elmondta, hogy a széria az első két filmet veszi alapul, a többit viszont nem veszi figyelembe.

„Noahnak hihetetlen képessége ahhoz, hogy megtalálja a módját, miként legyen hű egy eredeti alkotáshoz, mint a Coen fivérekhez a Fargo esetében, most pedig Ridley Scott és James Cameron Alien-filmjeihez. De emellett mindig képes valami újat is hozni."

A sorozatban minden bizonnyal azt is látni fogjuk, miként reagál az emberiség egy idegen létformára még a xenomorfok megjelenése előtt.

ez is érdekelhet

Neked feltűnt az Alien: Romulus rejtett utalása?

A most nyilvánosságra hozott teaser egy perce csodás hommage a klasszikus első rész előtt.

Tovább

 

Premierdátum

Bár még nincs hivatalos premierdátum, a munkálatok előrehaladtát tekintve, valószínűleg 2025-ben már látjuk is az Alien-sorozatot.

 

(via Uproxx)