Mindenki kapaszkodjon: jön a Halálos iramban-rajzfilm!

Ráadásul rögtön egy egész sorozat. Természetesen a Netflixen, de a DreamWorks gyártásában.

A fiatalabb közönségre szabott animációs sorozatban a tinédzser Tony Torettót követhetjük, aki unokabátyja, Dom nyomdokaiba lép, amikor őt és barátait beszervezi egy kormányügynökség, hogy beépüljenek egy elit gyorsulási versenyeket rendező csapat tagjai közé, akik valójában világuralomra törő, elvetemült szervezett bűnözők.

A munkában az eredeti Halálos iramban-franchise sztárja és producere, Vin Diesel is részt vesz executive producerként, a showrunnerek egyike pedig A Madagaszkár pingvinjei című DreamWorks-animációs sorozatot jegyző Bret Haaland lesz.

A Netflixre érkező széria annak az átfogó, öt évre kiterjedő megállapodásnak a kiterjesztése, amelynek keretében a DreamWorks Animation televíziós részlege nem kevesebb mint 14 saját gyártású sorozatot készít(ett) exkluzívan a streamelős óriáscég számára. Ennek a szerződésnek a részeként készült például a Guillermo del Toro-féle Trollhunters még 2016-ban, 2018-ban pedig újabb négy szériával rukkolnak majd elő.

Dwayne Johnson mint Hobbs a Halálos iramban 8-ban. Forrás: UIP-Duna Film

 

Az élőszereplős Halálos iramban-filmek (eddig szám szerint nyolc) világszerte több mint 5 milliárd dolláros bevételt hoztak, így nem csoda, hogy a sikerszériára a DreamWorks és a Netflix is rá akar csatlakozni. A Halálos iramban kilencedik része 2020, tizedik, egyben utolsó része pedig a tervek szerint 2021 áprilisában debütál a mozikban, de előtte még, 2019 júliusában megnézhetjük a Dwayne Johnson és Jason Statham karakterére épülő spin-offot, a Hobbs and Shaw-t is.


(via Variety)