Mocskos dolgokra használhatta Michael Jackson a rajzfilmes megjelenését

Legalábbis ettől fél A Simpson család egyik alkotója. Részben ezért vonták vissza a szóban forgó epizódot a sorozatból.

A döntést bejelenő executive producer, James L. Brooks után megszólalt az immár harmincadik évadánál járó animációs széria showrunnere, Al Jean is, aki egy interjúban osztotta meg gondolatait, hogy tovább árnyalja a képet.

Ahogy arról korábban írtunk, az alkotók a Neverland elhagyása című dokumentumfilm miatt érezték úgy, hogy el kell tüntetniük a nézők szeme elől azt a részt (Stark Raving Dad), amiben Michael Jackson is szinkronizált. A dokumentumfilmben ugyanis két, ma már harmincas férfi, Wade Robson és James Safechuck azzal vádolja a néhai énekeslegendát, hogy még gyerek- (10, illetve 7 éves) korukban molesztálta őket Neverland nevű birtokán.

Jackson a rajzfilmsorozat szóban forgó epizódjában egy olyan férfit szinkronizált, aki Michael Jacksonnak hitte magát. Forrás: FOX

 

Most Jean kifejtette, hogy úgy gondolja, mivel A Simpson család igen népszerű a gyerekek körében is, Jackson talán arra használhatta a tényt, hogy szerepel benne, illetve az epizódot magát, hogy ezzel is behálózza az általa molesztált kisfiúkat.

„Nem gondolom, hogy akkor ezentúl minden vendégszereplőnket nekünk kéne megítélni, hogy ki jó, és ki rossz, de ebben a speciális esetben én is ezt látom a helyes döntésnek. Ugyanis az epizódot magát rossz célra használták. Ez nem olyasmi, amiről pontos tudásom lenne, de

a dokumentumfilm megtekintése után úgy gondolom, ez is a része volt annak, ahogy a fiúkat csábítgatta, és ez nagyon elszomorít”

– mondta az alkotó, aki arra célzott, hogy a molesztált fiúk állítása szerint az egyik közös program, amit Jacksonnal csináltak, az a filmnézés volt. A teljes interjút Al Jeannel itt olvashatjuk el.

(via IndiWire)