Monoki Lehel az Exatlon Hungary új műsorvezetője

Január 3-án kezdetét vette az eddigi legkeményebb Exatlon Hungary évad, ahol a Bajnokok és Kihívók legjobbjai csapnak össze heteken át. Az TV2 produkciójának műsorvezetője Monoki Lehel, aki majdnem húszéves sportkommentátori tapasztalattal közvetíti az Exatlon Hungary All Star versenyzőinek küzdelmeit.

Január 3-án kezdetét vette a Bajnokok és Kihívók eddigi legizgalmasabb párharca, hiszen 2022-ben a pirosak és kékek legjobbjai küzdenek meg egymással a Dominikai Köztársaságban. Egészen a műsor kezdetéig titok volt, hogy ki váltja majd Palik Lászlót, akiről 2021 októberében derült ki, hogy búcsúzik az Exatlontól és a TV2-től is.  Az egykori sportriporter maga döntött a távozás mellett három évad és 303 epizód után. Most végre kiderült: az Exatlon Hungary All Star új műsorvezetője Monoki Lehel, aki tizenhét éves koráig focizott, majd inkább a sportkommentátori hivatás mellett döntött.

Monoki Lehel; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

„Ifjúsági magyar bajnok is voltam a Ferencvárossal, de mindig is jobban érdekelt a sport világa annál, mint hogy csak a pályán szaladgáljak. Már gyerekként kommentáltam a mérkőzéseket, tizennyolc évesen pedig lehetőséget kaptam arra, hogy élőben közvetíthessek elsőosztályú magyar bajnoki meccset. Azóta egyértelműen a hivatásommá vált ez a szakma, mindig azt szoktam mondani, hogy nekem tulajdonképpen még soha életemben nem kellett dolgoznom, hiszen a munkám a hobbim is egyben” – mondta Lehel, aki már gyerekkori álmát is valóra váltotta, hiszen kétszer is a helyszínről kommentálhatta a Bajnokok Ligája döntőjét. A foci világát azonban most átmenetileg az Exatlonra cserélte. Az ARENA4 sportcsatornától kölcsönbe leigazolt műsorvezető azt is elárulta, eddig sem volt számára ismeretlen a Bajnokok és Kihívók harca.

Monoki Lehel; Forrás: TV2 Sajtószoba

 

„Édesanyám és a nagymamám is hatalmas Exatlon rajongó, végig követték az eddigi három évadot, ismerik a versenyzőket és nagyon szenvedélyes szurkolók” – mesélte az Exatlon Hungary műsorvezetője. – „Az Exatlon a versenyzőktől folyamatos csúcsformát követel fizikális és mentális téren is. Éppen ezért olyan ez, mintha az ember egy nagy világeseményen járna, egy mini olimpiára hasonlít az All Star. Rendkívül kemény terhelés éri a játékosokat, és mellettük a televíziós stábot is, de érezni az otthonról áradó érdeklődést, szeretetet, és ez mindenért kárpótol minket” – tette hozzá. – „Minden képzeletet felülmúl az a profizmus, ami az egész forgatást körülveszi. Több, mint száz fős stáb gondoskodik arról, hogy a nézők semmi fontosról ne maradjanak le, jó érzés ehhez a csapathoz tartozni.”

Monoki Lehel 12 év után, 2021 júliusában távozott a Digi Sporttól.

 

(Forrás: TV2)