Naná, hogy nincs karácsony Reszkessetek, betörők! és Bud Spencer nélkül!

Az ünnepek alatt nemcsak Macaulay Culkin rablók elleni vendettáját vetítik le de a Bunyó karácsonyig című Bud Spencer-Terence Hill klasszikust és a Karácsonyi lidércnyomást is. Heti tévéajánló.

Hétfő: Karácsonyi lidércnyomás

Jóllehet, a Karácsonyi lidércnyomást valójában Henry Selick rendezte, minden egyes képkockája magán viseli a borzas hajú stop motion mágus, Tim Burton keze nyomát, Halloweenváros lakóitól a horrorfilmes kikacsintásokon át a hóeséses happy endig.

Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

 

Kedd: Bunyó karácsonyig

A Reszkessetek, betörők! mellett minden karácsonykor levetít valamelyik kereskedelmi adó Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmjét, az 1994-es Bunyó karácsonyig-ot, amelnyek az egyik érdekessége, hogy ezt is Terence Hill rendezte, akárcsak számos Lucky Luke epizódot és a Don Camillót! A két pofonosztó persze nem azért hagyta abba a közös filmezést, mert összevesztek volna, egyszerűen csak úgy érezték, hogy a '90-es évek kasszarobbantó hollywoodi akciófilmjei mellett ők már nem lehetnek olyan menők, mint fénykorukban, a '70-es és a '80-as években.

A bunyó karácsonyig egy igazi vadnyugati történetet mesél el a westernfilmek alkonyán. Moses (Bud Spencer) az egyik legprofibb fejvadász, ám váratlanul felbukkan a testvére, Travis (Terence Hill), akit képtelen lerázni, így nagyon megnehezül számára az 5000 dollárt érő bandita, Sam Stone (Boots Southerland) elfogása.

 

Szerda: Reszkessetek, betörők!

Nincs karácsony Kevin nélkül! – harsogta éveken keresztül az RTL Klub reklámja, Kolosi Péter programigazgatóval a főszerepben. És milyen igaza volt!

Az 1990-es Reszkessetek, betörők! sztoriját alighanem minden magyar ismeri. A kis Kevin McCallister egyedül marad karácsonykor a családi kúriának is beillő kertvárosi házban, hogy ott Tom és Jerry-epizódokat idéző, vad kergetőzésbe kezdjen a balfácán Vizes Banda, akiket Joe Pesci és Daniel Stern alakít fergetegesen.

 

Csütörtök: Reszkessetek, betörők! 2

1990-ben akkorát szólt a Reszkessetek, betörők!, hogy a gyártó Hughes Entertainment és a forgalmazó 20th Century Fox azonnal győzködni kezdték Chris Columbus rendezőt: forgasson le egy folytatást is! Ő viszont eléggé vonakodott, saját bevallása szerint a második film az első rész butácska remake-je lett.

A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével. Harry és Marv, a Vizes Banda tagjai Kevinék házának kirablási kísérletével írták be nevüket a bűnözés történetébe. Csoda-e, hogy börtönükből megszökve mindent megadnának a revansért?

 

Péntek: Reszkessetek, betörők! 3

Tudta a kedves olvasó, hogy nemcsak Reszkessetek, betörők 1-2 létezik, de 3, 4, sőt, 5 is? Az utóbbi kettő persze csak béna direct-to-dvd folytatás, a harmadik részt viszont 1997-ben a mozik is bemutatták. Ráadásul szerepelt benne az akkor még csak 12 éves Scarlett Johansson is!

Eredetileg úgy volt, hogy ezt a részt is Chris Columbus rendezi meg, de hallani sem akart róla, így az előző két rész vágója, Raja Gosnell vette át a helyét. A Reszkessetek, betörők 1-2 forgatókönyvíró-producere, John Hughes is csak azért vállalta el a filmet, mert szerződés kötötte a Fox stúdióhoz. Macaulay Culkin sem akarta harmadjára is eljátszani Kevint, nehogy beskatulyázzák, ráadásul Joe Pesci és Daniel Stern is kiszálltak a puliból, hogy végre más projektekkel foglalkozhassanak. A korábbi két filmből így csak annyi maradt meg, hogy a harmadik rész is Chicago kertvárosi övezetében játszódik, és itt is egy komisz kisfiú védi meg karácsonykor a családi házat a gonosz betörőktől.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu