Natalie Portman főszereplésével készül az HBO új filmje

A színésznő az álnevet használó, titokzatos olasz írónő, Elena Ferrante Amikor elhagytak című bestsellerének adaptációjában fog szerepelni.

Az HBO filmet készít Elena Ferrante 2002-es, Amikor elhagytak című regényéből. Már a főszereplő is megvan Natalie Portman személyében, aki egyúttal a film egyik executive producere. A forgatókönyvet Maggie Betts írja, de ő lesz a rendező és a másik executive producer is.

Forrás: Roy Rochlin/Getty Images

 

Elana Ferrantéről a mai napig nem tudni, pontosan kicsoda. A regényei viszont hallatlanul népszerűek az egész világon, egyáltalán nem túlzás azt állítani róluk, hogy a felnőttek számára a „Ferrante-láz”, vagyis a titokzatos szerző újabb és újabb kötetei pont olyan izgalmakkal teli várakozást jelentenek, mint amilyen anno a Harry Potter-láz volt, amikor egy egész nemzedék várta a szemünk előtt felnövő varázslótanoncok kalandjait. Elana Ferrantéról egyébként pár éve egy oknyomozó újságíró kiderítette, hogy valószínűleg egy Olaszországban kevéssé ismert fordító, Anita Raja az (a Ferrante-regények kiadója ugyanis gyanúsan bőkezűen honorálja a fordításait), de ez mindmáig nem nyert bizonyítást.

Ami viszont biztos: az Amikor elhagytak című regény filmváltozatában egy Tess nevű, harmincas éveiben járó nő (őt alakítja Natalie Portman) látszólag boldog házasságban él, ám hirtelen fenekestül felfordul az élete, amikor elhagyja őt a férje, és magára marad. Pár évvel ezelőtt egyébként az HBO már sikeresen adaptált tévére egy Ferrante-regényt Briliáns barátnőm címmel, ami igen nagy sikert aratott a nézők körében (a Port.hu olvasói például 9,1 pontot adtak rá).

(via Variety)