Néha a sztárok is úgy vannak vele

Nyolc tévés színész mesélt róla, melyik jelenetet volt érzelmileg a legmegterhelőbb leforgatni a sorozatukból.

Hisszük vagy sem, a megrázó vagy épp brutális részeket nemcsak a nézőnek nehéz nézni, de a színésznek is leforgatni, hiszen legyen az illető bármennyire profi, nyilván átéli egy bizonyos mértékig karaktere sorsát. Minderről nyolc sorozatsztár – olyan sikerszériákból, mint a Trónok harca vagy a The Walking Dead – vallott különböző interjúkban, amiket a DigitalSpy fésült egybe.


Kit Harington (Trónok harca)

Nem túl meglepő módon a Havas Jont alakító színésznek a Fattyak csatája című epizód monumentális csatajelenetét – amelynek teljes egészében ő áll a középpontjában – volt a legnehezebb leforgatnia. „Napokon át próbáltuk a jelenetet, mivel egyetlen folyamatos beállításról volt szó, amit csak néhány vágás szakít meg” – mesélte Harington.

„A legtöbb ló valódi volt, és bizony elég veszélyes, ha igazi lovak galoppoznak ide-oda, és te a legtöbbször a hátad mutatod nekik.

Ami pedig a pengeváltásokat illeti: nagyon pontosnak kellett lennünk, többször is lepróbáltunk minden egyes küzdelmet. Olyan volt az egész, mint egy tánc koreográfiája. Mikor a rendező, Miguel Sapochnik előzetesen ismertette velünk az egész csatajelenetet, mindannyian úgy reagáltunk, hogy »oké, ez nagyon nehéz lesz«” – tette hozzá.

Andrew Lincoln (The Walking Dead)

A zombiszéria Rick Grimesát jászó sztárnak amiatt volt megterhelő a sorozat pilot epizódjának az a képsora, amiben egy zombi kislánnyal találkozik, mert nagyon sokszor fel kellett venniük.

„Szörnyű volt. Ráment az egész délután.

A néző ugye csak egyszer látja, de mi órákon át gyűrtük, teljesen kifacsartuk magunkat, és már mindenkinek nagyon elege volt. Nagyjából hétszer vettük fel egymás után ugyanazt a részt” – panaszkodott Lincoln.

Melissa McBride (The Walking Dead)

A The Walking Dead forgatását persze nem csak Andrew Lincoln szenvedte meg. A Carolt alakító Melissa McBride-nak érzelmileg volt elképesztően megterhelő az a jelenet, amikor le kellett lőnie Lizzie-t.

„Ez volt a legborzalmasabb dolog, amit valaha el kellett játszanom.

Annyira felkavaró és borzasztó volt. Alig vártam, hogy túl legyünk azon a jeleneten” – mondta McBride.

„Megpróbáltam a lehető legjobban leválasztani magam a figuráról, és átadtam a terepet neki. Úgy próbáltam dolgozni, hogy Melissa kicsit még inkább távolabb legyen ettől a dologtól, mint máskor, és egy pár percre Carol vegye át a terepet” – tette hozzá a színésznő. Meg tudjuk érteni.

Olivia Colman (The Night Manager – Éjszakai szolgálat)

Van egy pillanat a John le Carré regénye alapján készült tévés adaptációban, amikor Angela Burr kémfőnök felfedi, miért akar leszámolni a Hugh Laurie által alakított Richard Roperrel: azzal a bűnözőzsenivel, aki anyagilag támogatja a nemzetközi terrorizmust. Burrt szemmel láthatóan felkavarja, amikor felidézi, hogy 112 gyereket és 58 felnőttet öltek meg szarin gázzal – azzal az anyaggal, amivel Roper is kereskedik.

A pillanat pedig nemcsak Burr, de az őt alakító Olivia Colman gyomrát is megfeküdte. „Nagyon nehéz volt helytállnom abban a jelenetben.

A gondolat, hogy gyerekeknek is bajuk esett, egyszerűen szörnyű volt”

– vallotta meg a színésznő egy interjúban. Sovány vigasz, hogy utóbb Roper elnyerte méltó büntetését.

Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story)

Egy olyan műsor esetében, amely címében viseli a gyilkosság szót, kicsit meglepő hallani, hogy a főgonoszt játszó színész számára nem valamely olyan jelenet jelentett kihívást, amelyben elvette valakinek az életét. A sorozatgyilkos Andrew Cunanant alakító Darren Crisst ehelyett leginkább a gonosztevő harmadik áldozatával, Lee Miglinnel való találkozók rendítették meg.

„Amikor az emberek megkérdezik, mit volt a legnehezebb leforgatni, szerintem azt a választ várják, hogy az erőszakot és agressziót felvonultató részeket. De ezek egyszerű dolgok.

Az erőszakot nagyon könnyű előhívni, hiszen egyszerű dolog dühbe jönni.

De ami igazán szívbe markoló, az az, amikor belenézek Mike Farrell (a Miglint alakító színész – a szerk.) szemébe, aki egy derék ember, szereti a feleségét, ám nem tud szabadulni a démonjaitól, hiszen titokban meleg, én pedig pszichológiai hadviselést folytatok ellene.

Amikor otthagytam ezeket a jeleneteket, a hideg is kirázott, és nem azért, amit mindenki gondolna, hogy intim helyzetbe kellett kerülnöm egy másik férfival, hanem mert olyan volt, mintha megerőszakolnám a lelkét egy olyan embernek, aki kétségbeesetten próbál nem szétesni” – vallotta be Criss.

Bryan Cranston (Breaking Bad)

A színészmesterség tehát, amint láthatjuk, fizikailag és érzelmileg egyaránt tartogat kihívásokat. A Breaking Bad Walter White-ját alakító Bryan Cranston mégis egy olyan jelenetre emlékszik vissza a legnehezebbként, amit fizikailag volt megerőltető leforgatnia: mégpedig azt az éjszakai felvételt, amikor Walt és Jesse elrabolják Sault, majd megásatják vele a saját sírját.

„Olyan mínusz 12 fok lehetett, de jeges szél is fújt, szóval még hidegebbnek tűnt, ráadásul belefújta a homokot az arcunkba. Erősen kellett volna tartanom a fegyvert, de annyira fáztam, hogy remegni kezdtem, és csak arra vágytam, hogy vége legyen.

Minden bizonnyal ez volt a legkeményebb jelenet, amit forgattam”

– mesélte a színész.

Aaron Paul (Breaking Bad)

A metamfetamingyáros Walt társaként a Jesse-t megformáló Aaron Paulnak többször kellett fizikai megpróbáltatást kiállnia, Paul mégis egy olyan képsort idéz fel a legkeményebbként, ami érzelmileg akasztotta ki: ez az a rész volt, amikor Jesse felébred, és felfedezi, hogy barátnője, Jane megfulladt mellette a saját hányásában.

„Érzelmileg ekkor kellett a legmesszebb mennem. Nem volt egy vidám nap.

Jesse-t játszva nem támaszkodhattam a saját múltbeli élményeimre, így mindig megpróbáltam arra kényszeríteni magam, hogy minél inkább benne legyek abban, ami épp történik.

Ezért volt ez olyan durva, mert teljesen belehelyezkedtem Jesse nézőpontjába, és kényszerítettem magam, hogy átéljem, hogy a barátnőm ott fekszik előttem holtan, én pedig kétségbeesetten próbálom felébreszteni, miközben a bűntudatom folyamatosan azt ismételgeti, hogy mindezt én tettem” – mesélte a színész.

Chrissy Metz (Rólunk szól)

Ez a melodramatikus szappanopera aztán igazán nem rejtegeti az érzelmeket, így nem is csoda, hogy a benne játszó színészek is mindennél jobban átélik a történéseket. A Kate-et alakító Chrissy Metzet leginkább a harmadik évad forgatása tette próbára. „A legintenzívebb pillanat az volt, amikor a Tobyra koncentráló epizódban rájöttünk, hogy már nem szedi az antidepresszánsait” – mondta a színésznő.

„Tudtam persze, hogy ez egyszer el fog jönni. Hogy meglesz a maga összeomlása. Nekem pedig teljesen máshol kell járnom, mivel akkor derült ki, hogy Kate terhes.

Ez tehát egy tipikus Rólunk szól momentum volt, amikor nem élheted meg az örömöt a fájdalom nélkül.

Számomra ez volt a legnehezebb, hogy úgy koncentráljak a boldogságra, hogy közben Toby világa fenekestül felfordul” – tette hozzá Metz.


(via DigitalSpy)