Néha nehéz hazamenni

Az a vicces, kissé puhány srác a Dokikból még 2004-ben megcsinálta a saját filmjét, amihez még Natalie Portmant is megkapta, és ami azóta kisebb kultuszdarab lett.

A régi környék természetesen a Dokikból ismert Zach Braff saját egotripje, hiszen ő nemcsak a főszereplő, de a rendező és a forgatókönyvíró is, sőt, még a zenét is ő válogatta össze, amiért mellesleg egy Grammy-díjat is hazavihetett. És persze mindazt, amit a képernyőn látunk, a saját gyerekkora ihlette New Jersey-ben – ez volna az eredeti címbeli Garden State. Persze minden díjnál nyilván fontosabb volt Braff számára, hogy a főszerepre megkapta maga mellé Natalie Portmant – állítólag el sem hitte, hogy a színésznő elsőre igent mondott a felkérésre.

Braff az az örökösen szedált srác, aki közepesen ismert színészként nyugtatókon és antidepresszánsokon él Los Angelesben, de amikor hírt kap édesanyja haláláról, rászánja magát a háromezer mérföldes útra, hogy találkozzon elveszettnek hitt múltja emlékeivel.

Otthon nemcsak pszichiáter apjával kezdi újraértelmezni kapcsolatát, valamint régi barátaival találkozik újra, de megismerkedik egy lánnyal is, aki szinte mindenben az ő ellentéte: Sam életvidám, optimista teremtés, aki, bár folyton hazudik, képes arra, hogy mások szemét is ráirányítsa az élet napos oldalára. Braff – vagy ahogy itt hívják, Andrew – esetében ez nehéz feladat, és a múlt egy sötét titkot is rejt.

A régi környék nem egy bonyolult film, a kedves, bár kissé bizarr karakterek viszik előre, mint Portman alakja és a Peter Sarsgaard által játszott sírásó haver, aki mellesleg hullarabló, de ezért nehéz rá haragudni. És persze ott vannak a régi emlékek és a tépelődés, mit kezdjen az ember magával, saját érzéseivel, amikből könnyen lehet irdatlan nagy giccset gyúrni. És nem mondom, hogy a filmek nincsenek néha túlontúl is keserédes momentumai, de képes egy olyan hangulatot kihozni ezekből az összetevőkből, ami csak keveseknek sikerül. És persze Natalie Portman mosolya minden pénzt megér!

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu