Nevessünk má’ egy kicsit!

A hétvégén minden napra ajánlunk egy-egy jó kis amerikai vígjátékot, hol Jim Carrey-vel, hol Steve Carellel, hol pedig Jeremy Rennerrel és Jon Hammel, de persze lesznek itt mások is.

Péntek: Az igenember (2008)

Jim Carrey akkor igazán jó, amikor megőrül, és nagyon bizarr dolgokat csinálhat, és ez itt megadatik neki. Ő, vagyis az unalmas, pardon, hétköznapi tisztviselő, Carl Allen a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg el nem keveredik egy különös életvezetési guru (a zseniális Terence Stamp) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is. Ha nem elég a teljesen hibbant, de nagyon kedves történet, ott van Carrey és Zooey Deschanel párosa!

 

Szombat: Párterápia (2010)

Phil (Steve Carell) és Claire Foster (Tina Fey) tipikus középosztálybeli házaspár, két gyerekkel és egy kertvárosi házzal. Hogy szerelmüket ébren tartsák, minden héten "randiznak" egymással. Egy idő után persze ez is egysíkúvá válik, így már előjátéknak is kevés az esti hancúrozáshoz. Phil ezért újít, Manhattan legelőkelőbb éttermébe viszi nejét kikapcsolódni. Asztalt azonban nem foglalt, így jobb híján másnak adja ki magukat. A bibi, hogy a Tripplehorn házaspár rossz fát tett a tűzre. Így aztán a romantikus estének lőttek, és a sajátos párterápia nem várt fordulatot vesz. Már nem a házasságuk, hanem az életük a tét. Carell és Fey veterán komikusok, és ez itt is meglátszik, de ha nem elég az ő párosuk, akkor ott van még Mark Wahlberg, James Franco, Mila Kunis vagy Mark Ruffalo kicsi, de látványos szerepekben!


Vasárnap: Haverok harca (2018)

Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadja, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy, hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek. Igaz történet alapján készült vígjáték izmos szereplőgárdával, ahol Jeremy Renner és Jon Hamm is megmutatja, milyen jó a humoruk, Ed Helms pedig már minden vígjátékban ott van, és erős a női szál is Isla Fisherrel, Rashida Jonesszal és Annabelle Wallisszel.