Nézd meg ingyen Kevin Smith új sorozatának első részét!

Az árulkodó című Hollyweedről a pilot epizód megtekintése után a nézők szavazhatnak, hogy gyártsanak-e belőle teljes évadot.

A félórás epizódokból álló tervezett vígjátékszéria pilotját Smith már majdnem három évvel ezelőtt leforgatta, de állítása szerint eddig a hagyományos forgalmazásban nem talált módot a bemutatására. A Shop-stop és a Jay és Néma Bob visszavág direktora által írt és rendezett Hollyweed egy Los Angeles-i cannabis shopban játszódik, és az azt vezető két stonerről szól, akiket maga Smith és Donnell Rawlings alakítanak.

Kevin Smith. Forrás: Sarah Keayes / Getty Images

 

Az alkotó saját ismertetője szerint az egész olyan, mint a Shop-stop – csak egy marihuánaboltban. Smith-en és Rawlingson kívül a Hollyweedben szerepel még Jason Mewes (Kevin Smith kabalaszínésze, ő játssza az ikonikus Smith-filmekben Jayt), Adam Brody (A narancsvidék) és a rendező 19 éves lánya, Harley Quinn Smith is. A pilot szerdán került adásba a Rivit TV honlapján (és YouTube- csatornáján), ahol az érdeklődők ingyen nézhetik meg, és ezt követően 45 napjuk van arra, hogy eldöntsék, fizetnének-e a további epizódokért (a YouTube-on mi, magyarok is ingyen láthatjuk az alkotást, de szavazni sajnos nem tudunk, mert a Rivit egyelőre nem sugároz Európában).

A nézők 1,99 és 5,99 dollár között rangsorolhatják, mennyit lennének hajlandóak fizetni, hogy láthassák a folytatást. Minél több ember választ magasabb árat, annál kevesebb néző kell hozzá, hogy a sorozat zöld utat kapjon. A 45 napos periódus végén dől el, hogy a széria teljes évadát legyártják-e, és csak ekkor terhelik rá a szavazók bankkártyájára a megjelölt összeget. Amennyiben a Hollyweedre végül nem gyűlik össze elegendő szavazat, a rajongók kártyájáról természetesen nem vonnak le semmit.

A Rivit TV a szóban forgó kísérleti eljárást most először, Smith sorozatánál alkalmazza, de a jövőben tervezik, hogy további ismert filmesek és tévéseket kérnek fel együttműködésre, ami ugyanezen modell alapján működik majd.

„Esélyt kaptunk rá, hogy visszahozzuk az életbe ezt a projektet.

Hála a Rivit TV-s szuper arcoknak, őrület, de megszűnhet ez a tetszhalott állapot. A Rivit TV elég okos volt ahhoz, hogy megtegye az első lépést, és a többit a rajongókra bízza” – lelkendezett egy nyilatkozatban Kevin Smith.


(via Rolling Stone)