Nincs már többé Trónok harca – de minden nap láthatod a kedvenc szereplőidet a tévében!

Van élet a Trónok harca után: jobbnál jobb filmeket ajánlunk erre a hétre az HBO kultsorozatának közönségkedvenc színészeivel a főszerepben!

Hétfő: Bohém rapszódia

A Trónok harca egyik nagy népszerűségnek örvendő intrikusát, Kisujjt az 51 éves ír sztár, Aidan Gillen alakította. Jópár kollégájától eltérően ő már sztár volt az HBO kultsorozata előtt is, legfeljebb nem ostromolták napi szinten autogramért: szerepelt többek között az Őt is anya szülte című, díjhalmozó IRA-terroristás filmben, a méltán híres Drótban, és egy rakás remek angol krimisorozatban (Identity, The Last Detective, Dice), valamint a 2003-as Öt kismalac című Poirot-filmben is. A Bohém rapszódiában ő alakította azt az üzletembert, aki a híresen bénán összevágott jelenetben leült tárgyalni Freddie Mercury-ékkal.

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Kedd: Grimm

Lena Headey szintén ismert volt már a Trónok harca előtt: a Bermuda szigetén született, 45 éves brit színésznő alakította az anyatigris Sarah Connort a Terminator tévésorozatban, de láthattuk a Grimmben és a 300-ban is.

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).

Szerda: Az utolsó akcióhős

Charles Dance volt a Trónok harcában az egyik fő konspirátor, Tywin Lannsiter, akit a 4. évadban a saját fia, Tyrion lőtt le egy nyílpuskával, miközben a budin ücsörgött. A 72 éves brit színészlegenda arisztokratikus megjelenése miatt számos jobbnál jobb filmben szerepelt az elmúlt évtizedekben, láthattuk többek között az Alien 4-ben, az Underworld - Az ébredésben, a Magyarországon forgatott A postamesterben és szintén nálunk készült Válaszcsapás című tévésorozatban is.

Az utolsó akcióhősben ő volt a buta maffiafőnök okos bérgyilkosa, aki igencsak megkeserítette a tipikus hollywoodi filmes zsaru, Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) életét. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a Danny által ismert, egyáltalán nem filmszerű valóságba menekülnek.

Csütörtök: X-Men - Apokalipszis

Sophie Turner a Trónok harca előtt egy ismeretlen angol tinilány volt, aki a sorozat 2011-es indulásakor még annyira fiatal volt, hogy az anyukája nem is engedte meg neki, hogy elejétől végéig elolvassa George R. R. Martin vérben és szexben tobzódó regényeit! Azóta viszont felnőtt, és a Trónok harca mellett egy másik nagy hollywoodi franchise-nak is az oszlopos tagja lett: az X-Men - Apokalipszisben és az X-Men: Sötét Főnixben is ő alakítja a telepatikus képességekkel és pusztító Főnix-erővel rendelkező Jean Greyt.

Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai rendkívüli eseményei után X professzor (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) és Mistique (Jennifer Lawrence) még mindig kerülik egymást. De a sors újra úgy akarja, hogy útjaik keresztezzék egymást.  Apokalipszis felébred a sírjában, körülnéz a világban, és úgy dönt: hirtelen evolúciós ugrással alakítja át a '80-as éveket. Elindul, hogy összegyűjtse négy mutáns segédjét, a négy lovast: egyiküket Kairó utcáin, a másikat egy berlini pankrátorklubban, a harmadikat valahol Kelet-Európa mélyén találja meg. A negyedik lovas maga Magneto, aki Lengyelországban bujkálva, egy szeretett nő oldalán próbált normális életet élni. X professzor iskolája sok tehetséges fiatal mutánst képez ki. Ám az átmeneti nyugalom véget ér, és senki sem maradhat semleges: hatalmas háború várható.

Péntek: Solo: Egy Star Wars-történet

Emilia Clarke sok fiatal kollégájához hasonlóan szintén teljesen ismeretlen, kezdő brit színész volt a Trónok harca előtt – a sorozat hihetetlen népszerűsége viszont őt is egyenesen Hollywoodba repítette! Két jól ismert franchise-t is sikerült behúznia: ő lett a fiatal Sarah Connor a Terminator 5-ben, a Solo című Star Wars-előzményfilmben pedig a szélhámos Qi'Ra, Han ifjúkori szerelme.

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.