Nyugi, köztünk marad...a micsoda is?

Újdonatúj tévés beilleszkedésem bágyadt próbálkozásokon esett át, lehet, már túl késő illeszkedni, és inkább elengedni kéne. Nem vagyok feladós típus, ezért böngésző üzemmódban tovább keresem a méltatlanul elfeledésre, vagy felfedezésre sem került produkciókat, hátha köztük bújik a televíziózás szent Grálja, vagy Grófoja. Azt hiszem, van ilyen szó.

A Nyugi, köztünk marad-ra esett a választásom, hiszen már a címe is hazugság, elvégre tévéműsorról van szó, vagy csak a csatorna árul el a nézettségéről valamit, szemtelenül őszintén. Vagy csak mert késő éjjel adják. Gondolom, valamiféle embermegismerő adás lesz ez, illetve ebben bízok, ahhoz van gyakorlatom. Még mielőtt főcím, vagy bármi történne, egy kiírásból megtudom, hogy Várkonyi Attila címzetes egyetemi docens. Jól kezdődik, remélem, Attilát is megismerhetem, mert a Várkonyiról kapásból más jut eszembe. Szulák Andreát azonnal felismerem, ami nem nyugtat meg, de elmondása szerint ő nagyon szereti a műsorát, ez legalábbis pozitív szemléletmódot kölcsönöz. Három vendég vall majd magáról, Pirner Alma tánc világbajnok, Dj Dominique és Galambos Lakodalmas Lajos.

 

 

 

Remek trió ez, matematikailag egyismeretlenes egyenlet.

Almát egyáltalán nem vágom – érted –, míg DJ Dominique-nál megvan az arcra fagyott örök vigyor és a fejkendő (meg most már az igazi neve is), Lagzi úrról, hát, már mindent tudok, amit rendőrségi szóvivőtől lehet. Egyenes vonalú egyenletes bulvártudás, semmitől a mindenig. Úgy látom, sajnos ez így is marad, hiszen az ismeretek szerzése kevésbé történik majd mesélős szájhagyomány útján, előre megadott válaszokból kell majd kiválasztani a leginkábbat. Például az első körben kiderül, hogy az iskolában mindannyian lázadók voltak, mert az a legszimpatikusabb és adekvát a művészlélekhez, de a magyarázkodásokból kiderül, hogy igazából egykori eminensekkel van dolgunk, akik csak azt választották, ami a szívhez szól vágyóan. Mindannyian gyarló lelkek vagyunk. Nem úgy, mint ha a pénztárnál több pénzt kapunk vissza, azt mindenki egyből visszaadja. Még Lajcsi is! A barátainkra irigyek nem vagyunk, még ha ők azok is. A szerelem meg ilyen is lehet, meg olyan is. 

 

 

Sok minden nem derül ki vendégeinkről, pláne, hogy a választható lehetőségek csábítanak a legkönnyebben elfogadható lehetőség felé, így legtöbbször mindhárman, de legalább ketten ugyanazt választják. A több körös kérdéssorozat viszont remek alkalom arra, hogy az információhiányos válaszokat személyre szabott történetekkel egészítsék ki a szereplők, életük parabolikus szimpátiatengelyét erősítve.Mintegy öt kérdés után azonban kissé változik a szerkezet, ezúttal is három lehetőség közül választhatnak főhőseink közül ketten, egy, a harmadik szereplőre vonatkozó kérdéssel kapcsolatban. Remélem, érthető. Ez a műsor tippmix része, ha nem ismered jól a partneredet. Három a magyar kérdezés. Itt főleg a személyekhez kötődő, érdekesnek gondolt pillanatokat csíphetünk el a vendégek életéből, leginkább a celebbé válás előtti korszakból.

A lehetőség az önfényezésre itt is adott,

a fiuk csapata ezt ki is használja, Andrea biztató hozzájárulásával.

 

 

Ami számomra kiderült, hogy Alma bevállalós, Dominik olyan docens, aki lemezeket pörget, míg Lagzi Lajos korábbi, örökké hamburgert kereső tekintetét megkeseredett, gyanakvó nézéssé változtatta az élet. És vége is a műsornak. Amit megtudtunk, az tényleg nyugodtan köztünk is maradhat akár. A  többszereplős műsor idő híján elve nem teszi lehetővé, hogy alaposan megismerjük az egyes résztvevőit, ha meg már felszínes, az legyen inkább jó, nem igaz? És az is jó, hogy ez a pár kérdés Andrea megbízhatóan belterjes és könnyed vezetésével hamar elszökken, és nem hagy nyomot az emberben.

Borítókép: Life TV