Ő lesz Amerika következő elnöke - Dwayne Johnson-filmek hétvégére

Ha minden úgy megy, ahogy azt Dwayne „The Rock” Johnson, az egykori pankrátor eltervezte, ő lehet egyszer az USA elnöke. Színésznek és producernek más most elképesztően sikeres, és esze is van.

Sziklaszilárd fegyelem (2017)

Az HBO égisze alatt készült filmet Dwayne Johnson fiatalkori tapasztalatai inspirálták, hiszen a Szikla, mielőtt nekikezdett volna a birkózásnak, rossz arcokkal lógott és mindenféle stiklibe keveredett – és most egyfajta példakép szeretne lenni egy sor zűrös srác számára. Ezek a fiatal elítéltek második esélyt kapnak, amikor a börtönbüntetés helyett vállalják, hogy jelentkeznek a híres Miami-Dade County rehabilitációs kiképzőtáborba. A hathónapos programban a felügyelők a rabokat a fizikai-lelki határukig nyomják, arra ösztönözve őket, hogy tanuljanak a múlt hibáiból. Ezáltal hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak, és kisebb az esély arra, hogy visszakerülnek a börtönbe.

Rohanás (2010)

Egy férfi – valamiért itt nincsenek nevek -  kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, hiszen a nyomában egy könyörtelen zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán. Kőkemény és rém egyszerű akciófilm, akár Steve Austin is csinálhatta volna, de Johnson nála nagyságrendekkel jobb.

Csak lazán! (2005)

A Szóljatok a köpcösnek után újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter, aki most a zeneiparban próbál szerencsét, gangsta rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Csakhogy vannak ellenlábasai, és ezek szamoai izomembere A Szikla - aki tényleg szamoai -, még jó sok, nem feltétlenül igazi hajjal, Elliott néven. Elliott egyébként rendes srác, meleg és színészi ambíciói vannak, és végül természetesen főnökei ellen fordul és megdicsőül. Bár a filmet Elmore Leonard írta, felejthetőre sikerült, még akkor is, ha a Ponyvaregény után John Travolta és Uma Thurman újra együtt táncol.

Baywatch (2017)

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanan akasztja össze a bajuszt egy tehetséges, de pimasz újonccal. Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek - nő és férfi keblek egyformán -, hatalmas poénok és parányi bikinik. Dwayne Johnson és Zac Efron párosa nagyon szórakoztató, talán ezért is gondolhatták a film készítői, hogy mögéjük már nem is kell történet, elég, ha fürdőnaciban poénkodnak. Én mindenesetre a gonoszt alakító indiai szépségkirálynőnek, Priyanka Choprának drukkoltam.